συμπτώματα μηνισκου | μυς πλατης ανατομια | βρογχικο ασθμα | ουλοστοματιτιδα θεραπεία | δηλητηριαση απο αρσενικο

Διατροφικοί κίνδυνοι από την πολυφαρμακίαΗ άσκοπη χρήση πολλών φαρμάκων μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τη διατροφική κατάσταση, ατόμων τρίτης ηλικίας. Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξαν ειδικοί επιστήμονες σε μελέτη του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 938 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 77 χρόνια. Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για τη χρήση φαρμάκων και οι απαντήσεις που δώθηκαν συγκρίθηκαν με τις συνταγές φαρμάκων που είχαβν δωθεί.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που έπαιρναν περισσότερα από τρία φάρμακα ημερεσίως είχαν αυξημένο διατροφικό κίνδυνο, όπως απώλεια βάρους σε νορμοβαρή άτομα. Ο κίνδυνος ήταν περισσότερο αυξημένος όταν τα φάρμακα ξεπερνούσαν τα πέντε ημερεσίως.

Τα άτομα που παρουσίαζαν απώλεια βάρους, εκδήλωναν επίσης γαστερντερικές διαταραχές αλλά και ξηροστομία και δυσκολία στη κατάποση, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.