βιοχημικες εξετασεις | red bull και αλκοολ | βλεννα στα κοπρανα χωρισ αιμα | παναγιωτας αντλια

Η στάση ύπνου ευθύνεται για την εμφάνιση νεφρολιθίασηςΤο να κοιμάται κάποιος συνεχώς γυρισμένος προς μία πλευρά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εμφάνισης λίθων στο σύστοιχο νεφρό, λόγω πιθανής ελάττωσης της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Σε έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φραντζίσκο, στην Καλιφόρνια και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου του "The Journal of Urology", προτείνεται ότι η αλλαγή της στάσης ύπνου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των υποτροπών της νεφρολιθίασης.

Στη μελέτη που διήρκεσε 2 χρόνια, μετείχαν 110 ασθενείς, οι οποίοι παρουσίαζαν νεφρολιθίαση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι από τους 93 ασθενείς που κοιμόνταν συνεχώς μόνο στη μία πλευρά, τα 3/4 παρουσίαζαν υποτροπές μόνο στο νεφρό της πλευράς όπου έπεφτε το βάρος σώματος.

Η θεωρία για τη πιθανή γένεση των λίθων είναι, ότι το αυξημένο βάρος στην περιοχή, δημιουργεί μειωμένη αιματική ροή και με αυτόν τον τρόπο, ο νεφρός δεν προλαβαίνει να "καθαριστεί" από διάφορες ουσίες που συσσωρεύονται δημιουργώντας λίθους.

Ο Δρ. Marshall L. Stoller, υπεύθυνος της έρευνας, δηλώνει ότι "εάν τα στοιχεία των ούρων ήταν αποκλειστικά υπεύθυνα για τη δημιουργία των λίθων, τότε αυτοί θα έπρεπε να προσβάλουν και τους δυο νεφρούς. Ωστόσο, με βάση την έρευνά μας, η στάση του σώματος στον ύπνο, παίζει ρόλο στην δημιουργία των λίθων και αλλαγή των συνηθειών στον ύπνο, μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη των υποτροπών της νεφρολιθίασης".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.