ρενο ασθενεια | διαβητης σκυλου | εξόγκωμα στο στερνό | κακωσεις αυχενα | υπερπλασια ενδομητριου

Βρέθηκε ο γενετικός κώδικας του στρεπτόκοκκουΟ γενετικός τύπος του πυογόνου στρεπτόκοκκου αποκωδικοποιήθηκε από ειδικούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, σύμφωνα με το περιοδικό Proceedings της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο στρεπτόκοκκος είναι βακτήριο που ευθύνεται για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, από τη φαρυγγίτιδα και το ρευματικό πυρετό έως την πνευμονία

Σύμφωνα με το ίδιο ίδιο άρθρο, ο γενετικός τύπος του πυογενούς στρεπτόκοκκου περιλαμβάνει 1,752 γονίδια, εκ των οποίων τα 40 είναι τα εξαιρετικά λοιμογόνα.

"Πρέπει να μάθουμε ακόμη περισσότερα για τον τρόπο που οι στρεπτόκοκκοι της ομάδος Α (όπως οι πυογενείς) επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλούν ασθένειες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους" γράφει σχετικά ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Μολυσματικών Ασθενειών και Αλλεργιών (ΝΙΑΙD), Αντονι Φόσι.

Κατά τον ίδιο, "η γνώση των γενετικών αλυσσίδων θα διαφωτίσει τα υπάρχοντα ερωτήματα και θα επιτρέψει να αναπτυχθούν καλλίτερες θεραπείες και προληπτικά μέτρα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.