υποταση | γεωγραφικη γλωσσα | ενα ακτινιδιο θερμιδες | Βουβουνοκοιλη | επικονδυλίτιδα αγκώνα ασκησεις

Πειράματα τύπου Φρανκεστάιν σε πιθήκουςΑμερικανός επιστήμονας δοκίμασε να μεταμοσχεύσει ολόκληρο το κεφάλι πιθήκου στο σώμα άλλου και το κατάφερε με μερική επιτυχία! Θέλει μάλιστα να δοκιμάσει να εφαρμόσει τη μέθοδό του και σε ανθρώπους. Ωστόσο, άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας θεωρούν τα πειράματα αυτά ως "γκροτέσκο".

Ο Καθηγητής Robert White, από το Cleveland του Ohio, μεταμόσχευσε το κεφάλι ενός πιθήκου στο σώμα άλλου και το ζώο επέζησε για λίγο μετά την επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, πήρε τον εγκέφαλο σαν ξεχωριστό όργανο, τον μεταμόσχευσε σε άλλο ολόκληρο ζώο και τον διατήρησε ζωντανό για αρκετές ημέρες. Όπως δήλωσε ο καθηγητής, ο πίθηκος είχε συνείδηση, μπορούσε να βλέπει, να μυρίζει, να ακούει και να γεύεται. Αυτό συνέβαινε γιατί τα νεύρα ήταν άθικτα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό είναι το επόμενο βήμα των μεταμοσχεύσεων. "Στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων, σε κάθε βήμα, υπήρχαν ηθικοί ενδοιασμοί. Ωστόσο, η μέθοδός μου, θα βοηθήσει πάρα πολύ ανθρώπους με εγκεφαλική βλάβη και αναπηρίες" δηλώνει ο Δρ White.

Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα έχει αντιδράσει. Όπως δηλώνει ο Δρ Stephen Rose, διευθυντής εγκεφάλου και έρευνας της συμπεριφοράς στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο "Πρόκειται για καθαρή επιστημονική τρέλα, η οποία δεν έχει ηθικά, επιστημονικά και ερευνητικά ερείσματα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.