φρυγανιες θερμιδες | ακροαστικα | ιογενης πνευμονια στα παιδια | εκκολπώματα εντερου | απονευρωση

Σχέση γονιδίων και αυτοκτονίαςΟι μεταβολές σε ένα ή δύο γονίδια είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση της λεγόμενης αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, που πολλές φορές οδηγεί στην αυτοκτονία σύμφωνα με δύο διαφορετικές μελέτες, που έγιναν στη Γαλλία και στην Ελβετία. Ετσι, ανάμεσα σε αυτούς που πάσχουν από σοβαρή κατάθλιψη, μερικοί φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι δυο ερευνητικές ομάδες μελέτησαν ασθενείς σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, στις χώρες τους και βρήκαν ότι οι ρυθμοί εμφάνισης αυτοκτονίας, ήταν υψηλότεροι σε αυτούς που παρουσίαζαν κάποιες γονιδιακές τροποποιήσεις.

Τα τροποποιημένα γονίδια άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος παράγει σεροτονίνη, που είναι η ουσία που ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους και της διάθεσης. Ερευνητές στο Λονδίνο, ελπίζουν ότι με βάση αυτήν την ανακάλυψη θα μπορέσουν να εξηγήσουν τους διαφορετικούς ρυθμούς εμφάνισης αυτοκτονιών στην Ευρώπη.

Οι πιο πολλές αυτοκτονίες αναφέρονται στη Σλοβενία, τη Φιλανδία και την Ουγγαρία και οι χαμηλότερες στην Κροατία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.