ψειρες εφηβαιου | εμβολιο φυματιωσης | έλλειψη σιδήρου | προδρομικος πλακουντας αντιμετωπιση

Ελληνική πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων.H Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετώντας τη σχετική έκθεση του κ. Α. Τρακατέλλη, θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά, δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία της ψυχικής υγείας των Ευρωπαίων πολιτών. Μάλιστα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μένη Μαλλιώρη στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της έκθεσης, υπογράμμισε ότι τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα εμφανίζουν σημαντική αύξηση των νευροψυχιατρικών νοσημάτων, γεγονός που επιτάσσει την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ψυχιατρικές παθήσεις στην Ευρώπη αυξάνονται δραματικά. Τα νευροψυχιατρικά νοσήματα αντιπροσωπεύουν το 11,5% του συνολικού αριθμού νοσημάτων, ενώ στα 100 άτομα, 35 έως 40 θα εκδηλώσουν κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τα 25 από αυτά, θα προσέλθουν σε υπηρεσία παροχής ιατρικής φροντίδας για πρόβλημα που ενώ ουσιαστικά είναι ψυχικής προέλευσης "συγκαλύπτεται" από σωματικά συμπτώματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι το γεγονός ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να αφιερώσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7/4/2001) στην ψυχική υγεία.

Ο επίτροπος κ. Ντέιβιντ Μπίρν, αρμόδιος για τη δημόσια υγεία, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για την τελική εφαρμογή του προγράμματος, συμφώνησε πλήρως με τις απόψεις της κυρίας Μαλλιώρη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.