σε ππση ωρα αεριζεται το σπιτι | hronia oulitida | μελιτζανοσαλατα θερμιδες | kcal θερμιδες

Η προεκλαμψία έχει γονιδιακό υπόβαθροΕνα γονίδιο με ελαττωματική σύνθεση φαίνεται ότι είναι η αιτία για την εμφάνιση της προεκλαμψίας της κυήσεως. Σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Nijmegen, το πρόβλημα αυτό, δημιουργεί προϋποθέσεις συσσώρευσης τοξικών προϊόντων, αυξάνοντας το κίνδυνο εμφάνισης της προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που εμφανίζεται σε 1 στις 20 κυήσεις και σχετίζεται με την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης και πρωτεΐνης στα ούρα.

Η προεκλαμψία μπορεί να οδηγήσει στην εκλαμψία, η οποία εκδηλώνεται με σπασμούς και είναι υπεύθυνη για το 10% των μητρικών θανάτων.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Medical Genetics", μελετήθηκαν δείγματα αίματος από 183 γυναίκες που δεν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αλλά είχαν ιστορικό προ-εκλαμψίας και από 151 υγιείς γυναίκες.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι γυναίκες με ιστορικό της νόσου, είχαν δυο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάζουν ελάττωμα σε γονίδιο, που είναι υπεύθυνο για τη δράση της υδρολάσης της εποξείδης, ενός ενζύμου, που εμποδίζει τη συσσώρευση τοξικών αποβλήτων στον οργανισμό. Η μειωμένη δράση του ενζύμου σχετίζεται με αυξημένη εμφάνιση του συνδρόμου.

"Βρήκαμε σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στην μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να αδρανοποιεί τα τοξικά του προϊόντα και στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης της προεκλαμψίας" δήλωσε ο Δρ. Eric Steegers, μαιευτήρας, υπεύθυνος της έρευνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.