Ακίνδυνες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ακίνδυνες είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα ‘Τα Μέτρα Προστασίας του κοινού από την λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας’, που διοργάνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, οι κεραίες εκπέμπουν ακτινοβολία μικρότερη, κατά 5.000 φορές, από αυτήν που εκπέμπει κατά μέσο όρο ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων, που συνιστούν σήμερα το 60% του πληθυσμού, θα δέχονταν πολύ μικρότερη ακτινοβολία αν οι κεραίες ήταν περισσότερες και κατά συνέπεια πιο προσβάσιμες από τα κινητά.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Δ. Τριχόπουλος τόνισε ότι οι μέχρι σήμερα έγκυρες έρευνες, καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία. Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα φαίνεται ότι δεν είναι επικίνδυνη όταν, βέβαια, είναι εντός των καθορισμένων επιτρεπόμενων ορίων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Α. Βούλγαρης επεσήμανε ότι στη χώρα μας έχουμε τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την κατασκευή και τον έλεγχο αυτών των κεραιών. Είναι γνωστό, συνέχισε, ότι από τον Οκτώβρη του 2000, ισχύει μία κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία θεσμοθετήθηκε και στην Ελλάδα η Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια της έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει και η κινητή τηλεφωνία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση