τι ειναι η ηπατίτιδα Β | διαιτα ατκινς διαιτολογιο | αντιβιωση | υποταση αντιμετωπιση

Αγωγές σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίαςΜετά τις καπνοβιομηχανίες, ήρθε η σειρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αντιμετωπίσουν τον ελληνικής καταγωγής δικηγόρο κ. Πίτερ Αντζελος, στο δικηγορικό γραφείο του οποίου κατέφυγαν 10 άτομα που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και οι οποίοι θεωρούν ως αιτία της πάθησής τους τα κινητά τηλέφωνα. Ο κ. Π. ’ντζελος, είναι ο δικηγόρος, που πρόσφατα κατάφερε να κερδίσει αγωγή αποζημίωσης ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από γνωστές καπνοβιομηχανίες. Σχεδόν όλες οι αγωγές θα στρέφονται και κατά της Verizon Wireless, της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η είδηση αυτή αυξάνει την ανησυχία ανάμεσα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων ότι η ακτινοβολία από τις συσκευές μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου, παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα ιατρικές έρευνες δεν έχουν αποδείξει κάτι τέτοιο. Η βρετανική εταιρία Vodafone Group PLC, στην οποία ανήκει το 45% της Verizon, ανακοίνωσε πως έρευνα που χρηματοδότησε η βρετανική κυβέρνηση 'απαλλάσσει' τα κινητά τηλέφωνα από κάθε τέτοια κατηγορία. Πρόσφατη είναι επίσης και η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην 'Ιατρική επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας' και έγινε από το Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, η οποία δεν βρήκε σχέση μεταξύ του καρκίνου του εγκεφάλου και της χρήσης των κινητών.

Οι αμερικανοί δικηγόροι ελπίζουν ότι το δικαστήριο μπορεί να τους επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και να ανακαλύψουν σε αυτά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι κατασκευαστές γνώριζαν τον κίνδυνο. 'Αν οι εταιρίες γνώριζαν τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά, όχι μόνο γι' αυτό που έκαναν στον κόσμο, αλλά και για τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν', υπογράμμισε ο Τζον Πίκα, δικηγόρος στο γραφείο του ’ντζελος. Η δικηγορική εταιρία, που έχει έδρα το Λος Αντζελες, σκοπεύει να καταθέσει τις δύο πρώτες αγωγές πριν από το Μάρτιο και τις υπόλοιπες μέσα σε ένα χρόνο και προσθέτουν ότι οι αγωγές θα κατατεθούν κατ'αρχάς στην Καλιφόρνια, το Κεντάκι και το Μέριλαντ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.