Ηπια άσκηση για σωστότερο αδυνάτισμα

Η μέτρια σωματική άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το να χρησιμοποιεί κανείς τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, σε καθημερινή βάση, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, απ’ ότι η έντονη άσκηση. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από έρευνα του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature.

Τριάντα υγιείς, μη παχύσαρκοι ενήλικες (14 γυναίκες και 16 άνδρες), ηλικίας 22-32 πήραν μέρος στη μελέτη η οποία διήρκεσε δύο εβδομάδες. Μετρήθηκε η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της ήπιας αλλά και της έντονης άσκησης.

Στην ήπια άσκηση συμπεριλήφθηκαν και όλες οι ημερήσιες δραστηριότητες όπως το ολιγόλεπτο περπάτημα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα εκείνα τα οποία ήταν δραστήρια κατά το μεγαλύτερο μέρος κάθε ημέρας χωρίς όμως να κάνουν έντονη σωματική άσκηση, κατανάλωναν μεγαλύτερο ποσό ενέργειας.

Απλές καθημερινές δραστηριότητες λοιπόν, οι οποίες δεν απαιτούν πολύ ‘κόπο’ και μπορούν να είναι ακόμα και ευχάριστες, βοηθούν στη σταδιακή μείωση του πλεονάζοντος σωματικού βάρους χωρίς την έντονη σωματική άσκηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση