Αντιοικολογικός Μπούς-ουλας

Την αγανάκτηση και των πιο πιστών συμμάχων του έχει προκαλέσει η νέα αντιοικολογική πολιτική του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από την υπογραφή Κλίντον στη διεθνή συνθήκη του Κιότο. Ο κ. Μπους τόνισε ότι δεν θα δεχθεί κανένα μέτρο που ενδέχεται να ζημιώσει την αμερικανική οικονομία και θα πλήξει τους αμερικανούς εργαζόμενους.

Με τη συνθήκη του Κιότο οι βιομηχανικές χώρες είχαν δεσμευτεί να μειώσουν κατά 7% μέχρι και το 2012 τις εκπομπές των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με την απόφαση αυτή του αμερικανού προέδρου το μέλλον του πλανήτη εμφανίζεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Η βιομηχανική ρύπανση έχει δραματικές επιπτώσεις στις κλιματολογικές συνθήκες και ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν σήμερα στον Ειρηνικό απειλούν πλέον να εμφανισθούν και στις βιομηχανικές χώρες του Βορρά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε και την απόφασή του να αναστείλει την απόφαση της Αμερικανικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος-που προτάθηκε από την κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον-για να μειωθεί η χρήση του αρσενικού στο πόσιμο ύδωρ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση