Ταυρίνη στη διατροφή της εγκύου θα προλαμβάνει τον διαβήτη στα παιδιά

Ενα πρωτεϊνικό συμπλήρωμα, το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και θα χορηγείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη στα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνα του “Lawson Health Research Institute” στο Oντάριo του Καναδά, η χορήγηση της πρωτεΐνης ταυρίνης, μπορεί να αποσοβήσει την όψιμη εμφάνιση διαβήτη.

Συγκεκριμένα, τα ποντίκια – μητέρες που έλαβαν ταυρίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γέννησαν νεογνά με αυξημένο αριθμό παγκρεατικών νησιδίων, γεγονός που αργότερα, συνδυάστηκε με μικρότερη επίπτωση στην εμφάνιση διαβήτη.

Ο καθ. David Hill, πιστεύει ότι η ταυρίνη κάποια στιγμή θα γίνει απαραίτητη για την έγκυο γυναίκα, όπως το φυλλικό οξύ, μειώνοντας την επίπτωση του διαβήτη τύπου ΙΙ. Σύντομα ο καθηγητής πρόκειται να ξεκινήσει την έρευνα και σε ανθρώπους.

Παράλληλα ερευνητές του “Lawson Health Research Institute” , ανακοίνωσαν τη δυνατότητα να βρίσκουν κύτταρα μέσα στον παγκρεατικό ιστό, τα οποία και αναπτύσσουν έξω από τον ασθενή και στη συνέχεια τα επανεισάγουν.

Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται ο αριθμός των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι σύντομα θα μπορέσουν, να βοηθήσουν μεγάλο αριθμό διαβητικών ασθενών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση