ομοιοπαθητικα και σωματικη αναπτυξη | μηριαια αρτηρια | λοιμωξη του αναπνευστικου | παραλυτικόσ ειλεόσ

Πρόοδος στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτωνΠολύ σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων, ασθενειών, δηλαδή, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου-1, οι βαριές μυασθένειες, η σκλήρυνση κατά πλάκας, που προσβάλλουν το 15% του ελληνικού πληθυσμού.

Οπως τόνισε, σε ειδική εκδήλωση ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, τα πιο πολλά από αυτά τα νοσήματα προσβάλλουν τις γυναίκες, πιο συχνά από τους άνδρες και σε ηλικία 40 έως 50 ετών. Ο κ. Μουτσόπουλος είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα νοσήματα αυτά να αντιμετωπίζονται εντός εξαμήνου γιατί μετά την πάροδο του χρόνου δύσκολα περνούν στην ύφεση.

Σημειώνεται ότι οι ασθένειες αυτές είναι χρόνιες, μη μεταδοτικές και χαρακτηρίζονται από εξάρσεις και υφέσεις. Κύριοι παράγοντες για την εμφάνιση μιας τέτοιας ασθένειας είναι η γενετική προδιάθεση, οι θηλυκές ορμόνες, το στρες, το περιβάλλον και ορισμένα φάρμακα.

Οπως εξήγησε ο κ. Μουτσόπουλος τα στρεσογόνα γεγονότα δημιουργούν έξαρση των νοσημάτων γιατί το στρες επηρεάζει το ανοσολογικό μας σύστημα. Οσον αφορά το περιβάλλον ιδιαίτερα ρόλο φαίνεται να παίζει ο ήλιος τον οποίο και πρέπει να αποφεύγουν συστηματικά όσοι εμφανίζουν αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο κ. Μουτσόπουλος τέλος ανέφερε ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων, ενώ και η σύγχρονη φαρμακολογία προσφέρει πολλά στους πάσχοντες οι οποίοι μπορούν να εμβολιάζονται με τα εμβόλια της γρίπης και της ηπατίτιδας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.