δεξι μπλοκ καρδιας | ζαχαρη αλλεργια | κολικοσ εντερου | κάταγμα ηβικού οστού | αφθες ελλειψη σιδηρου

Εντομοκτόνα και βαρέα μέταλλα στο αίμα των ΑμερικανώνΗ πλειοψηφία των Αμερικανών έχει στο αίμα και στα ούρα ανιχνεύσιμες ποσότητες συνθετικών χημικών ουσιών εντομοκτόνων και βαρέων μετάλλων, επισημαίνει κυβερνητική μελέτη που έγινε για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι ουσίες αυτές, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες, προβλήματα γονιμότητας, καρκίνο, αλλά και τοξικές παρενέργειες στα ζώα, γράφει η 'Ουάσινγκτον Ποστ'.

Σχεδόν και οι 27 χημικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν δεν είχαν μετρηθεί νωρίτερα, καθώς δεν είχε γίνει παρόμοια έρευνα σε εθνικό επίπεδο. Συνεπώς δεν μπορεί να πει κανείς ότι η έκθεση των Αμερικανών στις ουσίες αυτές αυξήθηκε, μειώθηκε ή έμεινε αμετάβλητη, προστίθεται στο δημοσίευμα. Η μελέτη έγινε από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, το 1999, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.800 ανθρώπων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.