παχυνση οστων | ηωσινοφιλια | οσταριο του αυτιου | κωστας στεφανης σύζυγος

Νερό: είδος προς εξαφάνισηΜε τη λειψυδρία να αιωρείται πάνω από τον πλανήτη μας, γιορτάζεται σήμερα σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια ημέρα του νερού. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Παρότι, το 97,5% του πλανήτη γη αποτελείται από νερό, μόλις το 1% είναι πόσιμο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Παγκόσμια Τράπεζα Νερού, έως το 2025 τουλάχιστον, 65 κράτη θα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, αφού και ο πληθυσμός της γης θα έχει ανέλθει από έξι σε εννέα δισεκατομμύρια.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, στελέχη της οργάνωσης τόνισαν, ότι οι φτωχοί αυτού του κόσμου πληρώνουν άνω του 20% του οικογενειακών τους εσόδων, για να έχουν κακό νερό, κινδυνεύοντας έτσι περισσότερο από ασθένειες που οφείλονται στην ακαταλληλότητα του.

Πάνω από ένα δισ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και η έλλειψη ασφαλούς νερού συντελεί στην εξάπλωση ασθενειών όπως είναι η διάρροια και η ελονοσία. Έχει υπολογισθεί ότι περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάφορες ασθένειες που οφείλονται στο μολυσμένο νερό.

Εκθεση της ΠΟΥ, αναφέρει μεταξύ άλλων, η έλλειψη ασφαλούς νερού καταδικάζει πολλές γυναίκες και παιδιά στη φτώχεια, στερώντας τους τη δυνατότητα της εκπαίδευσης ή της επαγγελματικής απασχόλησης, καθώς είναι υποχρεωμένοι να δαπανούν πολλές ώρες την ημέρα για να μεταφέρουν νερό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.