παθησεις.παχυ.εντερου | μηνισκος | εμμηνος ρυση συμπτωματα | ομοιοπαθητικη στενωση καρωτιδων

Γυναίκες και βασανιστήριαΔιημερίδα με θέμα "Γυναίκες και Βασανιστήρια" διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον τερματισμό των βασανιστηρίων των γυναικών. Η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες των κρατουμένων στις φυλακές.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, με τον άμεσο έλεγχο από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις των γυναικών κατά την κράτησή τους.

Επιπλέον ζητήθηκε η παροχή ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων ύστερα από βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις, καθώς και της δυνατότητας πρόσβασης σε δικηγόρους για την καταγγελία οποιασδήποτε κακοποίησης, η οποία να ελέγχεται από αρμόδιους.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκστρατείας η Διεθνής Αμνηστία έθεσε αίτημα της χρηματοδότησης προγραμμάτων βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας και ζήτησε από τα κράτη να αντιμετωπίσουν τις γυναίκες που ζητούν άσυλο με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τονίστηκε όμως ότι αυτό που θα οδηγήσει στη βελτίωση της κατάστασης των γυναικών, είναι η άμεση εφαρμογή των αρχών του διεθνούς δικαίου από όλα τα κράτη έτσι ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι διαπράττουν εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της κατά των βασανιστηρίων η Διεθνής Αμνηστία ασχολήθηκε και με την ενδοοικογενειακή βία των γυναικών και τη βία στην κοινότητα. Σκοπός της Διεθνούς Αμνηστίας είναι να κινητοποιήσει φορείς και άτομα να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά των βασανιστηρίων στις γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.