σε ποιο σημειο του σωματος ειναι οι πνευμονες | φυματιωση | συμπτωματα πνιγμονης | valaneq για σκυλους

Πάνες ακράτειας για τη διάγνωση της ουρολοίμωξης στους ηλικιωμένουςΜια νέα, γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος εξέτασης ούρων στους ηλικιωμένους, που πάσχουν από ακράτεια παρουσιάστηκε στο συνέδριο για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας που έγινε στη Ν. Ορλεάνη στις 10/3. Η μέθοδος συνίσταται στην εμβάπτιση της ταινίας που χρησιμοποιείται για τη γενική ούρων, στα ούρα που βρίσκονται στην πάνα που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι για την ακράτεια. "Θέλαμε να διαπιστώσουμε κατά πόσο η εμβάπτιση μιας ταινίας γενικής ούρων στην πάνα που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι για την ακράτεια, θα δώσει τα ίδια αποτελέσματα με την εμβάπτιση σε ένα καθαρό δείγμα ούρων" ήταν η δήλωση της δρ Susan J. Midthun, κύριας ερευνήτριας.

Οι ουρολοιμώξεις προσβάλουν το 40% αυτών των ανθρώπων. Η διάγνωση στηρίζεται κυρίως στην εμφάνιση πολλών λευκών αιμοσφαιρίων και νιτρικών αλάτων σε κάποιο καθαρό δείγμα ούρων. Δεν μπορεί να στηριχθεί σε συμπτώματα όπως είναι τα θολά ούρα ή το κάψιμο κατά την ούρηση γιατί αυτά αποτελούν συχνή εκδήλωση σε αυτές τις ηλικίες.

Από την άλλη πλευρά, η συλλογή ούρων στους ηλικιωμένους που πάσχουν από ακράτεια μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Η συχνή συνύπαρξη άνοιας και κινητικών διαταραχών στους ηλικιωμένους κάνει τη σωστή συλλογή ούρων εξαιρετικά δύσκολη. Έτσι, πολλές φορές, οι γιατροί καταφεύγουν σε καθετηριασμούς και παρακεντήσεις, πρακτικές που αυξάνουν την έκθεση του ηλικιωμένου σε μικρόβια που προκαλούν ουρολοίμωξη.

Για την έρευνα μελετήθηκαν 101 ηλικιωμένοι, που ζούσαν σε οίκους ευγηρίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσον αφορά στα νιτρικά, οι ενδείξεις από την εμβάπτιση στην πάνα ήταν οι ίδιες με την εμβάπτιση στο καθαρό δείγμα ούρων. Όσον αφορά στα λευκά, υπήρξαν κάποιες διαφορές οι οποίες στο μέλλον οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα τις διορθώσουν. Το σημαντικό ήταν ότι ο αριθμός των υπόπτων για ουρολοίμωξη ασθενών με βάση την εμβάπτιση στην πάνα και με βάση την κανονική γενική ούρων, δεν διέφερε σημαντικά.

"Εάν το τεστ στην πάνα είναι θετικό, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο ασθενής έχει ουρολοίμωξη. Ένα αρνητικό τεστ από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη ουρολοίμωξης. Το θετικό με το νέο τεστ είναι ότι προσφέρει μια γρήγορη, οικονομική, αξιόπιστη και εύκολη στη λήψη μέθοδο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των ουρολοιμώξεων σε αυτήν την ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων" είναι η εκτίμηση των ερευνητών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.