εικονεσ για σπονδυλολισθηση | εκκολπώματα | αρρυθμια καρδιασ | επιπλοκές τοκετού με εμβρυουλκο | μυλη κυηση

Οι πάνες μιας χρήσεως ίσως επηρεάζουν τη γονιμότηταΟι πάνες μιας χρήσεως, οι οποίες θεωρούνται σωτήριες από τους γονείς τα τελευταία 25 χρόνια, προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας στο όσχεο στα μικρά αγόρια, κάτι που σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κιέλου στη Γερμανία και δημοσιεύθηκε στο έγκυρο παιδιατρικό περοδικό Archives of Disease in Childhood, ίσως έχει βλαβερές συνέπειες στην ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος των αγοριών, αφού είναι γνωστό ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του οσχέου στους ενήλικες εμποδίζει την παραγωγή σπέρματος.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν αγόρια ηλικίας λίγων ημερών μέχρι τεσσάρων ετών και μελετήθηκε η θερμοκρασία του οσχέου όλο το 24ωρο. Οταν το περίβλημα της πάνας ήταν πλαστικό, τότε η θερμοκρασία στο όσχεο ήταν κατά μέσο όρο 1 °C υψηλότερη. Επίσης, οι πάνες μιας χρήσης, φαίνεται να αμβλύνουν το μηχανισμό ψύξης των βρεφών, ο οποίος διατηρεί τους όρχεις σε θερμοκρασία τουλάχιστον 1 °C χαμηλότερο από το υπόλοιπο σώμα, πλησιάζοντας ή απομακρύνοντας το όσχεο από το σώμα.

Σύμφωνα με τον W. G. Sippell υπεύθυνο της έρευνας, φαίνεται ότι η μακροχρόνια και συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων, είναι πιθανό να επηρεάζει την ωρίμανση των όρχεων στα βρέφη και τα νήπια, ενώ συνεχίζοντας, θεωρεί πιθανό ότι η χρήση της πάνας μιας χρήσης τα τελευταία 25 χρόνια, να ευθύνεται τόσο για την μείωση της ποιότητας του σπέρματος, κάτι που ίσως μπορεί να εξηγήσει την αύξηση της αντρικής στειρότητας τα τελευταία χρόνια, όσο και την αυξημένη συχνότητα καρκίνου του όρχεος που παρατηρείται στις αναπτυγμένες χώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.