στεατόρροια | φθοριωση | Ηπατικη ανεπαρκεια στα σκυλια και τι αυτο επιφερει | redbul διαβητικούς

Το μουσικό ταλέντο κληρονομείταιΕάν δεν έχετε γεννηθεί με μουσικό ταλέντο, θα πρέπει μάλλον να δεχθείτε ότι το να δώσετε χρήματα για μουσικά μαθήματα είναι ένα άσκοπο έξοδο. Ερευνητές βρήκαν ότι η μουσική ικανότητα περνάει από γενεά σε γενεά μέσω των γονιδίων. Η ερευνητική ομάδα, υπό τον δρ Tim Spector, διευθυντή του τμήματος έρευνας της κλινικής διδύμων στο St Thomas' Hospital στο Λονδίνο, ανακάλυψε ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει πρόβλημα στην αναγνώριση των τόνων και ένας στους είκοσι έχει σοβαρή τονική κώφωση. Η τονική κώφωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει τη λεπτή χροιά των ήχων που ακούει.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα " Τέστ Παρέκκλισης Τόνων", το οποίο περιλαμβάνει 26 δημοφιλείς μουσικούς τόνους, για να συγκρίνουν την απόκριση στους ήχους 568 διδύμων κοριτσιών που προσεφέρθηκαν εθελοντικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε ποσοστό πάνω από 80% των περιπτώσεων τονικής κώφωσης, η αιτία ήταν γονιδιακή, παρά μουσική ή περιβαλλοντική. Τα γονίδια αυτά ελέγχουν σημεία στον εγκέφαλο που ορίζουν τις λεπτές διαβαθμίσεις της ακουστικής υποδοχής.

Με απλά λόγια, η αντίληψη των τόνων είναι αυτή που κάνει μερικούς ανθρώπους να είναι σε θέση να παίξουν μια μουσική σύνθεση μόνον με το άκουσμά της. Αντίθετα, άνθρωποι με μειωμένη τονική αντίληψη, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ένα μουσικό κομμάτι από τους πρώτους τόνους του.

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γενετικές διαφορές στη διαβάθμιση και στην αναγνώριση των ήχων είναι σοβαρή και αφορά όχι μόνον τους "τονικά κωφούς" αλλά πιθανώς και ολόκληρο το φάσμα των ακουστικών ικανοτήτων.

Ετσι, τα μαθήματα μουσικής για μερικά παιδιά μπορούν να έχουν άσκοπο χαρακτήρα" ισχυρίζεται ο δρ Spector. Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επεκτείνουν την ανακάλυψή τους και στους άλλους τομείς των ακουστικών διαταραχών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.