καρκινος ορθου μεταστασεις | ξηροστομία αντιμετώπιση | συμπτωματα στιγματοσ μεσογειακησ αναιμιασ

Η ευφυία κληρονομείταιΗ κληρονομικότητα είναι πιθανόν να παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου και κατά συνέπεια στο πόσο "έξυπνος" είναι κάποιος, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Φιλανδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Nature Neuroscience.

Οι επιστήμονες μελέτησαν με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας τη φαιά ουσία 20 μονοωγενών και 20 διοωγενών δίδυμων, των οποίων τα στοιχεία προήλθαν από μία φιλανδική βάση δεδομένων για δίδυμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ποσότητα της φαιάς ουσίας φαίνεται να καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από γενετικούς παράγοντες. Στα μονοωγενή δίδυμα, των οποίων το γενετικό υλικό είναι κοινό, υπήρχε σημαντική ομοιότητα στη φαιά ουσία, σε σχέση με τα διοωγνεή.

Τα αποτελέσματα αυτά εξηγούν εν μέρει το γιατί η "εξυπνάδα" κληρονομείται και ενώ κάτι τέτοιο ήταν γνωστό, δεν υπήρχε επιστημονικός τρόπος εξήγησής του.

Αντίστοιχες ομοιότητες στον εγκέφαλο, μεταξύ συγγενών πιθανόν να βοηθήσουν στην εξήγηση της εμφάνισης εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.