χαρτογραφηση γονιδιωματος | φυματίωση | επιθεματαπαγου | στρεπτοκοκκος

Η δομή των δακρύωνOι επιστήμονες ανακάλυψαν το συνδυασμό των συστατικών που συνθέτουν τα δάκρυα. Αυτή η ανακάλυψη αυξάνει την πιθανότητα κατασκευής τεχνητών δακρύων και με αυτόν τον τρόπο, την πιθανότητα αποτελεσματικής θεραπείας αρκετών οφθαλμικών προβλημάτων. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, βρήκαν τον κώδικα με τον οποίο συνδέονται οι πρωτεΐνες και το λίπος που απαρτίζουν τα δάκρυα. Και τώρα προσπαθούν να αναπαραγάγουν αυτόν το συνδυασμό και στο εργαστήριο.

Ο ρόλος των δακρύων

Τα δάκρυα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην ύγρανση του οφθαλμού, το οποίο το διατηρούν καθαρό από ερεθιστικές ουσίες. Εκκρίνουν αντιμικροβιακούς παράγοντες και παρέχουν στους οφθαλμούς οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ειδικά στα σημεία που δεν φθάνει το αίμα.

Αίτια έλλειψης δακρύων

Η ξηροφθαλμία (κατάσταση στην οποία το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα)είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση. Στα αίτιά της περιλαμβάνονται η ατμοσφαιρική ρύπανση, η λήψη φαρμάκων όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιισταμινικά, η γεροντική ηλικία και τοπικές παθήσεις του ματιού.

Οι προοπτικές

"Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα προσέγγιση, θα σταθεροποιήσει την κατάσταση του ματιού και θα βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από οφθαλμικές παθήσεις", δήλωσε ο δρ John Tiffany, λέκτορας του τμήματος της οφθαλμολογικής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

"Ωστόσο, θα μεσολαβήσει κάποιο διάστημα μέχρι την παρασκευή τεχνητών δακρύων. Το πρόβλημα είναι η σταθεροποίηση των πρωτεϊνών της φόρμουλας. Επίσης, το σκεύασμα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι, εκτός από αυτούς που έχουν αλλεργία στο γάλα, επειδή η παρασκευή του στηρίζεται στις πρωτεΐνες που έχει το γάλα".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.