ηπατίτιδα συμπτώματα | Ανδρέας τσουρουκτσογλου | σιαλαδενίτιδα | mcburney σημειο | εκκολπώματα στο εντερο

ΗΠΑ: Ανθρωποκτονία η κύρια αιτία θανάτου για τις έγκυεςΗ κύρια αιτία θανάτου στις έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ είναι η ... ανθρωποκτονία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του "Journal of Midwifery and Women's Health". Οι συγγραφείς της μελέτης έκαναν ανασκόπηση σε 651 αρχεία αυτοψιών που έγιναν από το νεκροτομείο της Κολούμπια από το 1988, έως και το 1996. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακαλύψουν 13 ανθρωποκτονίες εγκύων, οι οποίες δεν είχαν ανακοινωθεί μαζί με τους 21 θανάτους από ιατρικές αιτίες (πχ, αιμορραγίες και λοίμωξη). Αυτοί οι 13 θάνατοι αντιπροσωπεύουν το 38% των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

"Λίγες μελέτες έχουν εκτιμήσει την επίπτωση της ανθρωποκτονίας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας" εξηγεί η ερευνήτρια κ. Cara Krulewitch, CNM, PhD, του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη. "Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην κατανόηση αυτού του προβλήματος, ειδικά ανάμεσα στις έγκυες γυναίκες".

Τα άλλα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:
Οι δολοφονίες συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εγκυμοσύνης, πράγμα που δυσχεραίνει την αναγνώριση της εγκυμοσύνης και τη συσχέτισή της με τη δολοφονία.
Το όπλο που χρησιμοποιείται είναι συνήθως το πιστόλι, ενώ σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται οι έγκυες γυναίκες, μεταξύ 15-19 ετών.

Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι τα ευρήματα από την έρευνά τους, θα οδηγήσουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας και στατιστικής, να αναγράφει στα στατιστικά στοιχεία, εάν το θύμα ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή όχι.

"Αυτό που οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν ξέρουν", δηλώνει η διευθύντρια του American College of Nurse-Midwives, Deanne Williams, "είναι ότι πολλές φορές αντιμετωπίζουν τη βία και την απειλή, όταν ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους".

Και οι συγγραφείς καταλήγουν ότι οι θάνατοι που παρουσιάστηκαν στη μελέτη θα πρέπει να αποτελέσουν το πρώτο βήμα στην αναγνώριση του προβλήματος και στη βοήθεια των γυναικών και των συντρόφων τους, ώστε να μην καταλήγουν σε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.