Ανικανοποίητες οι νεαρές γυναίκες από το σώμα τους

Ανικανοποίητες οι νεαρές γυναίκες από το σώμα τουςΠάνω από το ένα τρίτο των γυναικών θεωρούν ότι η ζωή τους θα βελτιωνόταν σημαντικά εάν ήταν ευτυχισμένες με το σώμα τους. Το 70% νιώθουν δυσαρεστημένες με το σχήμα ή τον όγκο του σώματός τους. Το 82% έχουν κάνει δίαιτα τουλάχιστο 10 φορές, αλλά η πλειοψηφία αυτών που έχασαν κιλά, τα ξαναπήραν σχεδόν όλα ή μερικά από αυτά. Μία στις δέκα γυναίκες υποφέρει από ανορεξία, 9% από βουλιμία. Μόλις το 13% των γυναικών που είχαν διατροφικές δυσλειτουργίες αναζήτησαν βοήθεια από ειδικό. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εξωτερική τους εμφάνιση, το 62% δεν αθλούνται τακτικά και το 64% παραδέχονται ότι η διατροφή τους δεν περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά. Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από έρευνα – δημοσκόπηση που διεξήγαγε το site newwoman.co.uk.

Οι γυναίκες επιθυμούν να είναι πιο αδύνατες, ανεξάρτητα με το βάρος που έχουν, ενώ το 78% αυτών, που έχουν φυσιολογικό βάρος, θα επιθυμούσαν να είναι πιο αδύνατες και οι περισσότερες είναι δυστυχείς με το σώμα τους. Τα δύο τρίτα των γυναικών, που ήταν κάτω από το φυσιολογικό βάρος είναι δυστυχείς με το σώμα τους και το 57% με το μέγεθός τους.

Ολες οι υπέρβαρες γυναίκες ήταν δυστυχείς με το μέγεθος ή το σχήμα τους και τα δύο τρίτα αυτών θεωρούν ότι το μέγεθός τους επιδρά δυσμενώς στη σεξουαλική τους ζωή. Σχεδόν όλες οι υπέρβαρες γυναίκες, σε ποσοστό 98% είχαν ακούσει επικριτικά σχόλια για το βάρος τους.

Πλαστική χειρουργική

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα τα δύο τρίτα θα σκέφτονταν να κάνουν πλαστική χειρουργική, ενώ το 26% δηλώνουν ότι οπωσδήποτε θα κάνει πλαστική σε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον. Οι μισές περίπου θεωρούν ότι το μεγαλύτερο στήθος ενισχύει τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας, το ένα τρίτο ότι ενισχύει την επαγγελματική καριέρα μίας γυναίκας και το 78% θεωρούν ότι είναι πιο επιθυμητό στους άνδρες.

Το 10% αυτών που έκαναν πλαστική χειρουργική δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά και μόλις το ένα τέταρτο θεωρούν ότι δεν είναι κακό να έχει κανείς εμφυτεύματα στο στήθος του. Ωστότο το 94% δηλώνουν ότι θα τους τρομοκρατούσε η ιδέα ότι ο σύντροφός τους θα έκανε επιμήκυνση πέους.

Η Lorraine Eames, συντάκτης του newwoman.co.uk αναφέρει ότι ‘Οι γυναίκες είναι από μόνες τους ο χειρότερος εχθρός τους, σε ό,τι έχει σχέση με το πως νιώθουν για το σώμα τους. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες είναι ευτυχισμένοι μαζί μας, έτσι όπως είμαστε, και είμαστε εμείς οι ίδιες αυτές που επισημαίνουμε τα τυχόν ελαττώματά μας’.

‘Είναι επιτέλους καιρός να κάνουμε μία χάρη στον εαυτό μας και να ξεφύγουμε από το εξωπραγματικό όνειρο του ‘τέλειου’ σώματος και να γιορτάσουμε τη μοναδικότητα της κάθε γυναικείας σιλουέτας’. Προσθέτει δε ότι οι γυναίκες επιθυμούν διαρκώς ό,τι δεν έχουν, όπως να έχουν μεγαλύτερο στήθος, μικρότερη κοιλιά, λεπτότερη μέση, υψωμένη μύτη, πιο πλατύ χαμόγελο.

‘Δεν είναι κακό να επιθυμεί κανείς να είναι όσο το δυνατό καλύτερος αλλά ολοένα και πιο νεαρές γυναίκες στρέφονται στη πλαστική χειρουργική για να επιτύχουν το τέλειο σώμα’. Σημειωτέον ότι οι 6 πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι η λιποαναρρόφηση (33%), η πλαστική κοιλιάς (19%), η μεγέθυνση στήθους 15%, η πλαστική μύτης (8%), η σμίκρυνση στήθους (7%) και η επανόρθωση δέρματος (7%).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση