Ιερο οστουν | κατα φαντασιαν εγκυος | ελκος στομαχου | παστα κορμος θερμιδες | ποσα πλευρα εχει ο αντρας

Ελεγχοι και συμβουλές για τα νηστίσιμαΕλέγχους στην αγορά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των σαρακοστιανών προϊόντων, πραγματοποιούν οι Αστυκτηνιατρικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Κατά την περίοδο αυτή οι κτηνίατροι της Διεύθυνσης θα επιχειρούν αιφνιδιαστικούς αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους στις κεντρικές και περιφερειακές ιχθυαγορές, στα καταστήματα τροφίμων, αλλά και σε καταστήματα μαζικής εστίασης, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παραπλάνησης (θράψαλα που πωλούνται σαν καλαμάρια, μοσχιοί σα χταπόδια, κατεψυγμένα προϊόντα σα νωπά), αλλά και αισχροκέρδειας.

Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές προς τους καταναλωτές, για τα σαρακοστιανά εδέσματα τα οποία θα αγοράσουν κατά την περίοδο της σαρακοστής και κυρίως κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Συγκεκριμένα όσον αφορά τα οστρακοειδή (κυδώνια, μύδια, στρείδια, χτένια, καλόγνωμες, αχιβάδες, πίννες, πεταλίδες, κοχλίες, αχινοί), θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά πωλούνται μόνο ζωντανά. Οταν είναι φρέσκα έχουν κλειστό κέλυφος, που ανοίγει δύσκολα. Αν είναι ανοιχτό θα πρέπει με μικρή πίεση να κλείσει ερμητικά. Το νερό μέσα στα όστρακα θα πρέπει να είναι άοσμο και διαυγές και σε οποιοδήποτε ερέθισμα θα πρέπει να αντιδρούν με συστολή. Τα κεφαλόποδα (χταπόδια, μοσχιοί, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές), πρέπει να έχουν σάρκα συμπαγή και ελαστική, πλοκάμια ανθεκτικά, οσμή ευχάριστη και υγρή επιφάνεια σώματος. Ο ταραμάς θα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα και ευχάριστη γεύση. Επιλέξτε λοιπόν τα σαρακοστιανά σας με προσοχή και προτιμώντας τα καταστήματα και όχι πλανόδιους πωλητές και αλιείς, μια και οι τελευταίοι συνήθως διαφεύγουν τον έλεγχο από τις αστυκτηνιατρικές υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.