Ανοικτο κοκκινο χρωμα στην περιοδο | μηνισκος | δευτεροπαθης υπερπαραθυρεοειδισμός

Προσφυγή γιατρού στο ΣτΕ για την αναγραφή του νοσήματοςΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε γιατρός από το Βόλο και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στις διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Προεδρικό Διάταγμα του 1998, με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στο συνταγολόγιο (κατά τη χορήγηση φαρμάκων) του Ταμείου Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) το νόσημα από το οποίο πάσχουν οι ασφαλισμένοι ασθενείς του. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο ο γιατρός ζήτησε από τη διοίκηση του ΤΣΑΥ να μην αναγράφεται το νόσημα επί των συνταγών που αφορούν τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Το Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι "ορθή η παρατήρηση του γιατρού περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων", αλλά η μη αναγραφή του νοσήματος του ασθενούς στο συνταγολόγιο του ΤΣΑΥ - σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία - οδηγεί στην μη έγκριση της δαπάνης των φαρμάκων, ενώ επισύρει ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Η αναγραφή του νοσήματος στο συνταγολόγιο - αναφέρει παράλληλα στην προσφυγή του ο γιατρός - παραβιάζει την προστατευόμενη από το νόμο προστασία «των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του ατόμου και θίγει το απαραβίαστον της προσωπικής του σφαίρας›, τους Ευρωπαϊκούς κανόνες, τις συνταγματικές διατάξεις οι οποίες προστατεύουν την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη διασφάλιση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και την υποχρέωση της Πολιτείας για προστασία της αξίας του ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.