καρκινος στο λεπτο εντερο | ηβικο οστο | πολυδυμη κυηση συμπτωματα | διαφορετικες ηθικες αξιες | αιματοκριτης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις ραδιενεργές πλάκες'Oι διωκτικές αρχές διαθέτουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για την υπόθεση των ραδιενεργών στοιχείων, πλουτώνιο και αμερίκιο, που βρέθηκαν θαμμένα σε δασική περιοχή πλησίον του Aσβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης', δήλωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της πόλης κ.Eυάγγελος Zαχαρής. Oπως σημείωσε 'υπήρχαν και υπάρχουν πληροφορίες για πρόσωπα, οι οποίες ερευνώνται'. Aπό την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, του Σώματος Δίωξης Oικονομικού Eγκλήματος (ΣΔOE) και της ασφάλειας, τηρείται σιγή γύρω από το θέμα των ερευνών. Στελέχη τους περιορίζονται σε γενικόλογες δηλώσεις περί 'παρακολούθησης της υπόθεσης', χωρίς να δίδονται πληροφορίες αν και προς ποια κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν, είναι γνωστό στις αρχές το όνομα ενός αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως επίσης γίνεται λόγος και για μια μαύρη BMW, η οποία περιφερόταν στην περιοχή και παρακολουθούμενη από άνδρες του ΣΔOE, τους οδήγησε στο ακριβές σημείο όπου οι άγνωστοι είχαν θάψει τις μεταλλικές πλάκες με το πλουτώνιο και το αμερίκιο.

Τα άκρως ραδιοτοξικά μεταλλικά πλακίδια, που περιείχαν τρία γραμμάρια πλουτωνίου και αμερικίου, βρέθηκαν από επιστήμονες του 'Δημόκριτου', οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από το ΣΔOE, σε βάθος πενήντα εκατοστών μέσα στο έδαφος και μεταφέρθηκαν με ειδικό όχημα στην Aθήνα, όπου φυλάσσονται. O προϊστάμενος της εισαγγελίες δήλωσε ακόμα ότι δεν διαπιστώθηκαν αμέλεια ή παραλείψεις, ως προς την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος, από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα ραδιενεργά υλικά, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ανήσυχοι. O δήμαρχος του Xορτιάτη κ.Xριστοδούλου άφησε αιχμές εναντίον των αρχών, αποδίδοντάς τους ευθύνες γιατί δεν τον ενημέρωσαν για την ύπαρξη ραδιοτοξικών υλικών σε περιοχή του δήμου. Ανακοίνωσε δε ότι διακόπηκε πια η υδροδότηση συνοικισμών, που γίνεται με σωλήνες, οι οποίοι διέρχονται κοντά από το σημείο όπου είχαν ενταφιαστεί τα επικίνδυνα υλικά. H οικολογική κίνηση Xορτιάτη, σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί τις αρμόδιες υπηρεσίες για 'απόκρυψη του φοβερού γεγονότος' και ζητάει να γίνει εκτεταμένος έλεγχος στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.