χλαμυδια γατας | αναστροφη τυπου λευκων αιτιες | αερια εντερου με υγρα | εμβολιο bcg

Νέα μορφή ακτινοθεραπείας δεν καταστρέφει τον υγιή ιστόΜια νέα μορφή ακτινοθεραπείας, που δεν καταστρέφει τον υγιή ιστό, θα εφαρμοστεί για τη θεραπεία κακοηθών όγκων του εγκεφάλου, σε παιδιά μικρότερα των τεσσάρων ετών στο νοσοκομείο Prince of Wales στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο κορυφαίος ογκολόγος , δρ. Ρόμπερτ Σμι δήλωσε ότι η θεραπεία μπορεί ν'απελευθερώσει φάσμα ακτινοβολίας υψηλής έντασης που εστιάζεται τόσο πολύ στον όγκο, ώστε ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντα υγιούς ιστού. 'Ολα τα τεχνολογικά μέσα υπάρχουν και σε άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Αυστραλία, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζουμε τη θεραπεία, την κάνει τόσο μοναδική. Αυτό που πιστεύουμε είναι ό,τι έχουμε καταφέρει έως τώρα είναι ότι η μέθοδος αυτή είναι τόσο ασφαλής που μπορούμε να θεραπεύσουμε παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών", δήλωσε ο δρ. Σμι.

Ό πρώτος ενήλικας ασθενής που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή τη νέα μορφή ακτινοθεραπείας, παρακολουθείται από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ το πρώτο παιδάκι αναμένεται να ξεκινήσει ακτινοθεραπεία σε περίπου έξι εβδομάδες. Ο δρ.Σμι είπε ότι υπό τις υπάρχουσες τεχνικές, με την απευλευθέρωση ακτινοβολίας σε μικρά παιδιά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πληγεί ο υγιής ιστός που περιβάλλει τον όγκο και να υπάρξουν επιπτώσεις στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης βλάβης σε λειτουργίες των υποφύσεων και στο οπτικό νεύρο. Το νοσηλευτήριο Prince of Wales (Πρίγκιπας της Ουαλίας) είναι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και μεταξύ άλλων ειδικεύεται στην επιστημονική και ιατρική έρευνα. Το νοσοκομείο συνεργάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με την εταιρία Siemens Medical Solutions, προκειμένου να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη θεραπεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή έτσι ώστε η ακτινοβολία να απελευθερώνεται στο ίδιο τρισδιάστατο σχήμα, πάνω στον κακοήθη όγκο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.