30 χρόνια λειτουργίας του Μαιευτηρίου Λητώ

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας, το Μαιευτήριο Λητώ πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών (Στ. Δέλτα 15 Π. Ψυχικό). Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, η ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Δημοτικές Αρχές (Δήμος Αθηνών, Ψυχικού κλπ), διακεκριμένοι επιστήμονες, ιατροί μαιευτήρες γυναικολόγοι καθώς και άλλων ειδικοτήτων από τον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα υγείας, επιχειρηματικός κόσμος, εκπρόσωποι τύπου, γυναίκες που έχουν νοσηλευτεί καθώς και παιδιά που έχουν γεννηθεί στο μαιευτήριο από το 1970.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κύκλο ομιλιών επιστημονικού, κοινωνικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Ο Ακαδημαϊκός ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής κύριος Νίκος Ματσανιώτης θα μιλήσει για την ‘Περιγεννητική θνησιμότητα τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα’. Η κυρία Νίκη Γουλανδρή πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για ‘το παιδί του 21ου αιώνα στο φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον’, η Βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Μαρία Δαμανάκη για την ‘Γυναίκα στον 21ο αιώνα’ και η δημοσιογράφος της εφημερίδας ‘Νέα’ κυρία Ειρήνη Καρανασοπούλου θα αναπτύξει το θέμα΄’ανύπαντρη μητέρα’.

Παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί: Εκθεση φωτογραφιών Λητώ ’30 χρόνια πριν’, έκθεση έργων της Αίθουσας Σκουφά 4 ‘Η γυναίκα στην σύγχρονη ζωγραφική’, έκθεση Quilt art ‘Γυναίκα’ της κυρίας Αννας Καζάκου- Σιδηροπούλου, έκθεση ιατρικών εργαλείων Μαιευτικής Γυναικολογίας του προηγούμενου αιώνα, ενημερωτική παρουσίαση ‘σώστε τα παιδιά’ μέλου του International Save the Children Alliance. Παιδότοπος έχει διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση για τους μικρούς προσκεκλημένους φίλους του μαιευτηρίου Λητώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση