Οι Πανεπιστημιακοί συνεχίζουν. Η πρόεδρος του ΔΕΠ της Ιατρικής Αθήνας μιλά στο Care

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη η αναστολή από το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κλινικό έργο των καθηγητών, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής σχολής Αθηνών, την οποία και απεδέχθη η Γ.Σ. τμήματος της Ιατρικής σχολής. Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί πενθήμερη αναστολή και την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από τις 29/1/2001 εως και τις 2/1/2001. Νέα Γ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ έχει προγραμματισθεί για τη 1η Φεβρουαρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογικής Χημείας, κ. Α. Αστερίου, μας ανέφερε ότι με το νέο νομοσχέδιο υπάρχει απευθείας επέμβαση στο διδακτικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των Πανεπιστημιακών καθηγητών από μη πανεπιστημιακά όργανα, καταστρατηγώντας με αυτό τον τρόπο την αυτοδυναμία και τη λειτουργική ανεξαρτησία των μελών του ΔΕΠ και κυρίως την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου.

Σε σχετική ερώτηση που υποβάλαμε για την πρόβλεψη θέσης κλινικού καθηγητή στο ΕΣΥ, η κ. Αστερίου μας απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ακαδημαϊκός τίτλος, που να απονέμεται από μη ακαδημαϊκά όργανα. Οταν κάναμε σχετική αναφορά σε δημοσιεύματα του τύπου, που αναφέρουν ότι έγινε χθές συνάντηση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου με εκπροσώπους των καθηγητών, απάντησε ότι ως πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ των καθηγητών δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για αυτή τη συνάντηση και η ίδια δεν συμμετείχε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση