Σοκολάτα και καρδιά

Η σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα διατροφής σε συνεργασία με τα τμήματα ιατρικής και επιστήμης τροφίμων, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις των ΗΠΑ. Η προκυανιδίνη η οποία αποτελεί συστατικό της σοκολάτας βρέθηκε ότι μειώνει σημαντικά το λόγο λευκοτριένης/προστακυκλίνης με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται η σύνθεση εικοσανοειδών και να ασκείται καρδιοπροστατευτική δράση.

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε μόνο 10 άτομα τα οποία κατανάλωσαν σοκολάτα υψηλής ή χαμηλής περιεκτικότητας σε προκυανιδίνη, όλα τα αποτελέσματα έδειξαν θετική επίδραση. Επιπλέον οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν αποδειχθεί και σε πολλές προγενέστερες έρευνες ότι ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά με διάφορους μηχανισμούς. Η έρευνα δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα