εξωμητρια κυηση κ περιοδος | κροταφικη αρτηριτιδα | περιαρθριτιδα ωμου αντιμετωπιση | μηριαια φλεβα

Σοκολάτα και καρδιάΗ σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα διατροφής σε συνεργασία με τα τμήματα ιατρικής και επιστήμης τροφίμων, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις των ΗΠΑ. Η προκυανιδίνη η οποία αποτελεί συστατικό της σοκολάτας βρέθηκε ότι μειώνει σημαντικά το λόγο λευκοτριένης/προστακυκλίνης με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται η σύνθεση εικοσανοειδών και να ασκείται καρδιοπροστατευτική δράση.

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε μόνο 10 άτομα τα οποία κατανάλωσαν σοκολάτα υψηλής ή χαμηλής περιεκτικότητας σε προκυανιδίνη, όλα τα αποτελέσματα έδειξαν θετική επίδραση. Επιπλέον οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν αποδειχθεί και σε πολλές προγενέστερες έρευνες ότι ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά με διάφορους μηχανισμούς. Η έρευνα δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.