αρσενικο δηλητηριαση | μυξοιδημα | uprima

Οι προτάσεις της Ελλάδας προς την ΕΕ για την υγεία στα ΒαλκάνιαΤις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος στα Βαλκάνια, διατύπωσε με επιστολή της προς την αρμόδια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Ελισάβετ Παπαζώη. Στην επιστολή της, που κοινοποιήθηκε στον Επίτροπο για την εξωτερική πολιτική της Ενωσης κ. Κρις Πάττεν και τους έλληνες ευρωβουλευτές, η κ. Παπαζώη υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΕΕ στις συναντήσεις της Κολωνίας, της Φέιρα και του Ζάγκρεμπ για ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, για να τονίσει ότι αυτές μπορούν να εκπληρωθούν μόνο εφόσον ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να αποκατασταθεί το περιβάλλον της περιοχής. Επίσης, επισημαίνει την ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα αυτό, που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω και των κινδύνων από τη χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Οι ελληνικές προτάσεις, που έχουν ήδη κοινοποιηθεί στη σουηδική προεδρία της ΕΕ, περιλαμβάνουν τέσσερις βασικές δράσεις:
- την εκπόνηση ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης, βασισμένης σε αξιόπιστα στοιχεία, για τις συνέπειες των εχθροπραξιών στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο στο Κόσοβο, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
- τη διενέργεια επιδημιολογικής έρευνας στους τοπικούς πληθυσμούς, τις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις και τα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για τους οποίους υπάρχει υπόνοια ότι εξετέθησαν σε κινδύνους, σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα της 'Euratom' σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη
- τη διενέργεια περιβαλλοντικών ερευνών και στις χώρες των Βαλκανίων, όπου δεν σημειώθηκαν πολεμικές επιχειρήσεις, για τη διάγνωση όλων των πιθανών επιπτώσεων εις βάρος του περιβάλλοντος
- προτεραιότητα στην περιβαλλοντική αποκατάσταση από τα 'θερμά σημεία', όπως το Νόβι Σαντ, το Πρέσεβο, το Κρακούγιεβατς κλπ. και στη συνέχεια επέκταση στις υπόλοιπες περιοχές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.