περτσεμλιδης στεφανος | διαιτα ατκινς διαιτολογιο | πνευμονία | περιστεφανίτιδα

Η τηλεόραση και το βίντεο αυξάνει την επιθετικότητα στα παιδιάΤο επίπεδο επιθετικότητας των παιδιών μειώνεται σημαντικά όσο λιγότερο παρακολουθούν τηλεόραση και βίντεο ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που δείχνει οτι τα επίπεδα εχθρότητας μπορούν να αντιστραφούν αν τα παιδιά απομακρυνθούν απο τους μοντέρνους τρόπους διασκέδασης. 'Οταν τα παιδιά παρακολουθούν λιγότερες βιντεοταινίες, τηλεόραση και παίζουν λιγότερα βιντεοπαιχνίδια, γίνονται λιγότερο επιθετικά', αναφέρει ο Δρ. Τόμας Ν. Ρόμπινσον αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και επικεφαλής συντάκτης της μελέτης. 'Αυτό που λέει η μελέτη αυτή είναι οτι υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε με πρακτικό τρόπο, και να δείτε τα αποτελέσματα'.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε δυο δημοτικά σχολεία, όπου οι ερευνητές ρώτησαν 192 μαθητές της τρίτης και της τετάρτης τάξης για τους συμμαθητές τους που έχουν επιθετική συμπεριφορά και έκαναν παρατηρήσεις στα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου για φραστικές επιθέσεις και φυσική βία ανάμεσα στα παιδιά. Οι ερευνητές παρατήρησαν οτι τα αγόρια προέβαιναν σε βίαιες πράξεις κάθε δύο λεπτά ενώ τα κορίτσια κάθε πέντε λεπτά. Οταν μειώθηκε σημαντικά η παρακολούθηση της τηλεόρασης για τους μαθητές του ενός σχολείου τα επίπεδα επιθετικότητας μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με τους μαθητές του άλλου σχολείου, με φραστικές επιθέσεις μειωμένες κατα 50% και βίαιες πράξεις μειωμένες κατα 50%. Τα παιδιά που ήταν τα πλέον επιθετικά κατα την ολοκλήρωση της μελέτης ήταν εκείνα που επωφελήθηκαν περισσότερο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.