κακόηθες μεσοθηλίωμα | Υπερβολικη ληψη σιδηρου | στιγμα | τετρακεφαλος μυς

Ελληνικό Πνεύμα στην διατροφή του 2004Ελληνικά και υγιεινά είναι οι δύο λέξεις που συμπυκνώνουν την φιλοσοφία των ανθρώπων της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Διατροφής του ΑΘΗΝΑ 2004 για την διατροφή των αθλητών, της Ολυμπιακής οικογένειας και του εργατικού δυναμικού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τα στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004 έχουν αρχίσει ήδη τις επαφές με εταιρείες διατροφής, ώστε να καταστεί σαφές το μέγεθος του εγχειρήματος το οποίο θα κληθεί να φέρει σε πέρας η χώρα μας και για το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούν, τόσο οι ίδιες, όσο και το προσωπικό που θα προσλάβουν. Επαφές έχουν αρχίσει και με εταιρείες προϊόντων, με στόχο την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων (π.χ. φέτα, λάδι, ελιά), αλλά και με εταιρείες παραγωγής βιολογικών προϊόντων, τα οποία σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα προσφέρονται από συγκεκριμένα πιλοτικά σημεία.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Αθήνα δεν θα λάβει υπ όψιν τις ειδικές διατροφικές συνήθειες κάποιων λαών και θρησκειών. Έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν όλες οι βασικές εθνικές κουζίνες (π.χ. Κινέζικη). Οι αποκαλούμενοι πελάτες, την διατροφή των οποίων θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι ομάδες ατόμων στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι εκ του Συμβολαίου Φιλοξενίας των Αγώνων να προσφέρουμε διατροφή και είναι:
Α. Οι Αθλητές και οι επίσημοι συνοδοί (17.000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 7.000 για τους Παρολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 2.000.000).
Β. Η Ολυμπιακή και Παρολυμπιακή οικογένεια (8.000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 1.750 για τους Παρολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 250.000).
Γ. Το εργατικό δυναμικό (υπάλληλοι και εθελοντές) των Αγώνων (150.000 για τους Ολυμπιακούς και 30.000 για τους Παρολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 2.000.000).

Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι ομάδες για τις οποίες πρέπει να υπάρχει διατροφή όχι
υποχρεωτικά παρεχόμενη. Αυτοί είναι:
Α. Οι διαιτητές και κριτές (3.000 για τους Ολυμπιακούς και 1.250 για τους Παρολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 150.000).
Β. Οι διαπιστευμένοι των ΜΜΕ (20.000 για τους Ολυμπιακούς και 1.250 για τους Παρολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 600.000).
Γ. Οι χορηγοί και οι φιλοξενούμενοί τους (18.000 για τους Ολυμπιακούς. Σύνολο γευμάτων 550.000).
Δ. Οι κάτοχοι εισιτηρίων (περίπου 6.000.000 γεύματα).

Τα σημεία παροχής διατροφής μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
1. Χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων.
2. Χώροι μη αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. Κέντρα Τύπου)
3. Χώροι μαζικής διαμονής όπως το Ολυμπιακό χωριό, τα Χωριά των Δημοσιογράφων, το Χωριό των Διαιτητών και Κριτών.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου η κατανάλωση φαγητού αναμένεται να πλησιάσει τους 90 τόνους ημερησίως, σχεδιάζεται η κατασκευή δύο εστιατορίων θα οποία θα παρέχουν 48.000 γεύματα ημερησίως, με 19 σημεία με πάγκους αυτοεξυπηρέτησης για ζεστά φαγητά και δυνατότητα παραγωγής 6.000 γευμάτων ανά ώρα. Στα Χωριά των δημοσιογράφων θα παρασκευάζονται 6.000 πρωινά και 1.000 γεύματα ημερησίως. Στα Χωριά των Διαιτητών και Κριτών 1.200 πρωινά και 300 γεύματα ημερησίως. Μέσα από τους Αγώνες του 2004 θα καταβληθεί προσπάθεια να γνωρίσει όλος ο κόσμος την Ελληνική κουζίνα και φεύγοντας, γιατί όχι, να την μεταφέρει στην χώρα του. Ο συνολικός τζίρος της διατροφής (παρεχόμενης και μη) κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δραχμές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.