φυσικοθεραπεια για αχιλλειο τενοντα | τριχωτη γλωσσα αντιμετωπιση | απονευρωση δοντιου | παρακεντηση κοιλιας

Αυξάνονται κατά 100 δις οι δαπάνες για την υγεία.Για πρώτη φορά μετά από εκλογές, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει περιορισμό των δαπανών και νέες φορολογίες, αλλά αντίθετα χαρακτηρίζεται από μια αύξηση των κοινωνικών δαπανών της τάξεως των 400 δις δρχ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στο χώρο της Υγείας, οι δαπάνες αυξάνονται κατά 100 δις (8%) και θα φθάσουν τα 1.316 δις δρχ. Σημείωσε επίσης ότι οι συνολικές δαπάνες της χώρας μας επί του ΑΕΠ (8,1%) για την υγεία είναι λίγο μεγαλύτερες του μέσου όρου της ΕΕ (8%), αλλά οι αυξημένες ιδιωτικές δαπάνες (3%) οφείλονται και στον πληθωρισμό των γιατρών. 'Έχουμε υπερδιπλάσιους γιατρούς από όσους έχουμε ανάγκη, ενώ όλοι έχουν νόμιμα ή παράνομα και ιδιωτικά ιατρεία', τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας & Πρόνοιας Αλέκος Παπαδόπουλος προειδοποίησε ότι στα επόμενα χρόνια, οι δυνατότητες παρέμβασης στην εθνική οικονομία θα είναι μειωμένες μέσα στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αναφέροντας ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έρχεται ο 'ετεροκαθοριζόμενος εξορθολογισμός' και ότι τα όρια παρέμβασής μας θα είναι πλέον μηδαμινά. Σημείωσε ότι οι συνέπειες μιας μη ορθολογιστικής πολιτικής θα είναι 'αδυσώπητες', προσθέτοντας ότι τελειώνει ο καιρός που υπήρχε η δυνατότητα για 'χαλαρότητες, θωπείες και ανευθυνότητες'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.