πονος κάτω δεξιά | αιτια τραχειοβρογχιτις | ιωση της γατας | βουβωνική χώρα που βρισκεται | παθησεις καρδιας

ABLATION


Άλλες ονομασίες

ΚΑΤΑΛΥΣΗ

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μία επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης αρρυθμιών.

Περιλαμβάνει τον καθετηριασμό της καρδιάς με ειδικούς καθετήρες με τους οποίους ανιχνεύεται η «πηγή» μίας αρρυθμίας και εν συνεχεία χρησιμοποιείται ένας καθετήρας εκπομπής ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας με τον οποίο καταστρέφεται η πηγή αυτή. Η μέθοδος αυτή που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία και στην χώρα μας χρησιμοποιείται για την ριζική αντιμετώπιση κυρίως του κολπικού πτερυγισμού, του συνδρόμου Wolf-Parkinson-White και της κομβικής ταχυκαρδίας εξ επανεισόδου και σπανιότερα για την αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής και των κοιλιακων ταχυκαρδιών. Τα ποσοστά επιτυχίας για τις 3 πρώτες ενδείξεις είναι υψηλά, ενώ οι παρενέργειες και οι επιπλοκές σε έμπειρα χέρια βρίσκονται σε χαμηλό ποσοστό και δεν διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες ενός απλού καρδιακού καθετηριασμού για άλλο λόγο (π.χ. στεφανιογραφία).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.