βυθοσκοπηση στο ματι | πνευμοθωρακας θεραπεια

Το χαρτζιλίκι των παιδιών εξαργυρώνεται σε κακή διατροφήΥπερβολικό χαρτζιλίκι παίρνει καθημερινά το 85% των παιδιών, το οποίο και διαθέτει κυρίως για την αγορά ‘άχρηστων’ τροφίμων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, τα παιδιά και οι νέοι, διαθέτουν το χαρτζιλίκι τους σε: Fast food 7-42%, αναψυκτικά 51-77%, σνακς 52-83%, αλκοολούχα ποτά 2-33%, τσιγάρα 3-37%. Οι μεγάλες αυτές αποκλίσεις εξαρτώνται από την ηλικία και το φύλο του παιδιού. Τα παιδιά τρώνε σε Fast food, σε ποσοστό από 7% μέχρι 42%, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίες η συχνότητα αυτή τριπλασιάζεται.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα του ΙΝΚΑ, τα ίδια τα παιδιά σε ποσοστό 53% δεν είναι ενημερωμένα για θέματα διατροφής, σε ποσοστό 61% δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, σε ποσοστό 25-48% δεν ενημερώνονται από την οικογένειά τους, ενώ σε ποσοστό 21-72% δεν ενημερώνονται από το σχολείο τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η γνώμη των παιδιών τα οποία σε ποσοστό 18-63% θεωρούν ότι η οικογένειά τους κάνει άσκοπες σπατάλες σε τρόφιμα, ένα ποσοστό 63% θεωρεί ότι καταναλώνουν πολύ κρέας, ενώ ένα ποσοστό 51% θεωρεί ότι δεν καταναλώνουν πολλά όσπρια και χόρτα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.