αυτοανοσο πεμφιγα | αποστημα δερματος | pws antimetwpizete o prognathismos | κνησμος στο σωμα

Το μεγάλο χαρτζιλίκι είναι κακός σύμβουλοςΜεγάλο μέρος από το χαρτζιλίκι τους τα παιδιά το ξοδεύουν σε τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care το ΙΝΚΑ, όπου επισημαίνεται ότι όσο πιο πολλά λεφτά διαθέτει ένα παιδί, τόσο πιο επιρρεπές είναι στην υιοθέτηση ανθυγιεινών συνηθειών.

Το δελτίο τύπου του ΙΝΚΑ

Το, συνήθως μεγάλο χαρτζιλίκι, είναι όπως αποδεικνύεται από την φετινή έρευνα του ΙΝΚΑ – εκτός από παράγων κακής διαιτητικής συμπεριφοράς παιδιών & νέων – καταστροφικός παράγων σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και προϊόντων καπνού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας του ΙΝΚΑ η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και τσιγάρων αρχίζει, οριακά, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια από την ηλικιακή ομάδα 7 – 9 ετών , γίνεται ανησυχητική στην ηλικιακή ομάδα 10 – 12 ετών και κορυφώνεται στις ηλικιακές ομάδες 13 – 15 ετών και 16 – 18 ετών.

Το 11% από το χαρτζιλίκι τους οι νέοι, μέχρι 12 ετών, το διαθέτουν για την αγορά τσιγάρων και αλκοόλ , ενώ στις ηλικίες 13 – 15 ετών , το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 32% και στις ηλικίες 16 – 18 ετών, το ποσοστό αυτό φθάνει στο 47%.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΚΑ η σχέση κατανάλωσης αλκοόλ και προϊόντων καπνού είναι συνδεδεμένη σε ποσοστό το οποίο υπερβαίνει το 70%, ενώ η δυνατότητα συχνής επισκεψιμότητας σε καφετέριες, μπάρ κ.λ.π. συνδέεται άμεσα με την μεγιστοποίηση αυτών των συνηθειών.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το ποσοστό των νέων οι οποίοι ασχολούνται με κάποιο σπόρ συστηματικά και καπνίζουν είναι πολύ μικρότερο ενώ αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο με την κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΚΑ , τα Ελληνόπουλα βρίσκονται στην 1η θέση , στην κατανάλωση προϊόντων καπνού και αλκοόλ, σε σχέση με τους νέους της υπόλοιπης Ευρώπης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.