καρδιογραφημα | τρανσαμινασες και εγκυμοσυνη | μελι το πιο υγιεινο

Παραλλαγή στο Υ χρωμόσωμα σχετίζεται με την υπέρτασηΓια πρώτη φορά ερευνητές στην Αυστραλία έδειξαν ότι παραλλαγές στο Υ χρωμόσωμα είναι πιθανό να σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση. Καθώς μόνο οι άνδρες έχουν το Υ χρωμόσωμα, αυτή η ανακάλυψη μπορεί να διαφωτίσει κάπως, το γεγονός ότι ορισμένοι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς από κάποιους άλλους, στην εμφάνιση δυσλειτουργιών, που μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο. Η έρευνα αποτίμησε περιοχές του Υ χρωμοσώματος σε 409 άνδρες. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι το 43% των ανδρών με μία συγκεκριμένη παραλλαγή, που ονομάζεται HindIII, παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα διαστολικής πίεσης, ενώ δεν ανιχνεύθηκε γενετική διαφορά, που να επηρεάζει τα επίπεδα της συστολικής πίεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της έρευνας και συγκεκριμένα του κ. Justine A. Ellis και των συνεργατών του από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης ‘Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μία γενετική παραλλαγή στο ανθρώπινο Υ χρωμόσωμα συνδέεται με την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης και καθορίζει σημαντικά τις διαφορές που παρουσιάζονται στην ανδρική διαστολική πίεση μέσα στο γενικό πληθυσμό’ και προσθέτει ότι ‘Υπάρχουν πολλές γενετικές παράμετροι, οι οποίοι συντελούν για την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οσο περισσότερο τις κατανοήσουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.