ετεροζυγη β μεσογειακη αναιμια | διαοτα ατκινσ | κολικος εντερου | ποσο επικινδυνο ειναι η εξαρθρωση αγκωνα

Οι σκελετοί γυαλιών ένοχοι αλλεργιώνΑπό υλικά που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και δερματίτιδες είναι πιθανόν να είναι κατασκευασμένοι πολλοί σκελετοί γυαλιών οράσεως και ηλίου, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών και Οπτομετρών κ. Π. Κατσαβός. Υλικά όπως το νικέλιο, το οποίο είναι η πιο κοινή αιτία δερματίτιδας εξ’ επαφής, το κοβάλτιο, ο ψευδάργυρος, το κολοφώνιο και ο μόλυβδος που θεωρούνται αλλεργιογόνα, χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες ανεξέλεγκτα, καθώς αυτές δεν δημοσιοποιούν την χημική σύσταση των προϊόντων τους, προφασιζόμενες το βιομηχανικό απόρρητο.

Ο κ. Κατσαβός επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην Ελλάδα, όπου εισάγονται παράνομα εκατοντάδες χιλιάδες γυαλιά ‘μαϊμούδες’, τα οποία αποτελούν το 80% των πωλήσεων γυαλιών. Ο καταναλωτής μπορεί να διασφαλιστεί μόνο όταν αγοράζει από καταστήματα οπτικών ειδών, καθώς μόνο εκεί μπορεί ο σκελετός να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.