γυμνος στο σπιτι | ενδομητριο | ηπατομεγαλια | παιδικες αρρωστιες | κερκιδικος σφυγμος πιεση | τρελές αγελάδες

Εξυπνο φάρμακο κατά των αλλεργιώνΕνα νέο γενετικά τροποποιημένο φάρμακο, που προς το παρόν ονομάζεται GE2, περιορίζει σημαντικά τις αλλεργικές αντιδράσεις σε πειραματόζωα σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Αντζελες, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, για τις Αλλεργίες και τα Λοιμώδη Νοσήματα.

Το GE2 έχει την ιδιότητα να συνδέεται με υποδοχείς στα μαστοκύτταρα και τα βασεόφιλα, (ομάδες κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος) οι οποίοι ελέγχουν την έκκριση της ισταμίνης, μίας ουσίας η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τις αλλεργίες.

Η ταυτόχρονη σύνδεση με τους υποδοχείς και των δύο αυτών τύπων κυττάρων περιορίζει σημαντικά την έκκριση της ισταμίνης, κάνοντας έτσι το GE2 ένα ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του άσθματος, της αλλεργικής ρινίτιδας, αλλά και πολλών αλλεργιών που οφείλονται σε τρόφιμα.

Βλέπουμε λοιπόν πως η γενετική μηχανική και η γνώση του μηχανισμού που προκαλεί τα συμπτώματα των αλλεργικών αντιδράσεων, μπορεί να οδηγήσουν στην κατασκευή ενός έξυπνου φαρμάκου με απόλυτα εξειδικευμένη δράση το οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.