νευροβλαστωμα | πολυμυοσίτιδα | χολικη κιρρωση | φλεγμονη αρθροπλαστικης ισχιου | ποια αντιβιωση για πνευμονια

Τα παιδιά 'ζωγραφίζουν' την ψυχή τουςΚαθώς οι γονείς τοποθετούν με καμάρι το τελευταίο ‘έργο τέχνης’ του παιδιού τους στο τοίχο, θα πρέπει να εμβαθύνουν προσεκτικά στα στοιχεία που εμπεριέχει η ζωγραφιά, σύμφωνα με την Δρ. Suzanne Dixon, επίτιμη καθηγήτρια παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Η Δρ. Dixon δηλώνει ότι σε αυτά τα έργα των παιδιών, μπορούμε να βρούμε σημαντικά στοιχεία σχετικά με την συναισθηματική και διανοητική κτάσταση στην οποία βρίσκονται. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι γιατροί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη ζωγραφική ως μία μέθοδο για να κρατούν τα παιδιά συγκεντρωμένα και απασχολημένα όταν τους μιλούν, καθώς επίσης και για να μελετήσουν την πρόοδο της ανάπτυξής τους και τη συναισθηματική τους κατάσταση. ‘Η ζωγραφική των παιδιών αντανακλά το επίπεδο ανάπτυξής τους. Το τι θα επιλέξει ένα παιδί για να ζωγραφίσει, καθώς και ο τρόπος που θα το αποδώσει, αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κόσμο του, τον τρόπο που σκέπτεται και γενικά τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του’, δηλώνει η Δρ. Dixon. Και προσθέτει ότι ‘Για παράδειγμα παιδιά που είναι εκνευρισμένα προσθέτουν στη ζωγραφική τους δόντια , ενώ οι φαρδείς ώμοι συμβολίζουν την ανάγκη για σωματική δύναμη και τα μακρυά πόδια αντιπροσωπεύουν την ανάγκη για αίσθηση ασφάλειας. Τα σβησίματα στη ζωγραφιά υποδηλώνουν αμφιταλάντευση, σύγκρουση ή και άρνηση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι ζωγραφιές μπορούν να τύχουν σχετικής ανάλυσης η Δρ. Dixon δηλώνει ότι οι αναλύσεις αυτές πρέπει να χρησιμεύουν για διερεύνηση και όχι για διάγνωση. Επισημαίνει ωστόσο ότι ούτως ή άλλως η δραστηριότητα της ζωγραφικής, η οποία δεν κοστίζει τίποτα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μία μέθοδος θεραπείας, κυρίως για εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολύ άγχος. Και εξηγεί ότι ‘η ζωγραφική αποτελεί διέξοδο για όλους, αλλά ιδίως για τα παιδιά, τα οποία δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν πολύπλοκες λέξεις για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τον τρόπο, με τον οποίο ανταποκρίνονται και αντιμετωπίζουν τον κόσμο’. Τέλος καταλήγει συστήνοντας στους γονείς να συλλέγουν και να κρατούν όλες τις ζωγραφιές των παιδιών τους. Με αυτό τον τρόπο θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται την προοδευτική βελτίωση στη ζωγραφική τους και να εκτιμήσουν την πραγματικά τεράστια δύναμη της ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.