τρανσ λιπαρα | βοηθαει το περπατημα στις αρρηθμιες και ταχυπαλμιες | φαγουρα στο σωμα | βρογχικο ασθμα

Σκληρές σέλες - Προβληματικές στύσειςΟι ποδηλάτες ανωμάλου δρόμου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν ανικανότητα, σύμφωνα με σχετική μελέτη ερευνητών της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ινσμπρουκ, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση ‘Aerztliche Praxis’. Κατά τη μελέτη αυτή οι γιατροί εξέτασαν με υπέρηχους 45 ποδηλάτες ανώμαλου δρόμου ηλικίας 16 έως 44 ετών. Οι ποδηλάτες αυτοί βρίσκονταν επάνω στη σέλα σε καθημερινή βάση για διάστημα πάνω από δύο ώρες και για τουλάχιστο έξι ημέρες την εβδομάδα. Κάλυπταν δε ετησίως με τα ποδήλατά τους μία απόσταση γύρω στα 5.000 χιλιόμετρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 96% αυτών είχαν αναπτύξει ανωμαλίες στο όσχεο, με κοινό σύμπτωμα τα ιδιαίτερα υψηλά αποθέματα ασβεστίου. Σχεδόν το 50% αυτών διαμαρτύρονταν για κακή διάθεση, ενώ επιπλέον οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ποδηλάτες ορεινού δρόμου ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι σε προβλήματα που αφορούσαν τα αιμοφόρα αγγεία, που τροφοδοτούν με αίμα το πέος. Για αυτό ενοχοποιούνται οι σκληρές σέλες, που επιλέγουν για τα ποδήλατά τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία πιο άνετων μοντέλων για να διαλέξουν. Η μελέτη καταλήγοντας συστείνει στους λάτρεις αυτού του σπορ, εάν επιθυμούν να αποφύγουν όλες τις πιο πάνω δυσμενείς συνέπειες, να κάνουν συχνές στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και να επιλέγουν μία πιο μαλακή σέλα για το ποδήλατό τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.