συνεχιζόμενη διάρροια | πονος στο στηθος μετα απο τρεξιμο | αντιβηχικό σιρόπι | αρτηριακη πιεση hxoiu

Από τι πέθανε ο Οσκαρ Ουάιλντ;Aπό μόλυνση στο αυτί και όχι από σύφιλη πέθανε ο Οσκαρ Ουάιλντ (Oscar Wilde). Η είδηση αυτή αναφέρεται στην βρετανική εφημερίδα The Indipendent και βασίζεται σε έρευνα την οποία πραγματοποίησαν δυο νοτιοαφρικανοί γιατροί, οι οποίοι επανεξέτασαν τον ιατρικό του φάκελο. Ο μεγάλος βρετανός συγγραφέας έπασχε από μήνιγγο-εγκεφαλίτιδα, μία μόλυνση στο εσωτερικό του αυτιού, σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, που δημοσίευσε το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Ο Ουάιλντ προσβλήθηκε από μηνιγγο-εγκεφαλίτιδα, όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η κατάστασή του επιδεινώθηκε, όταν φυλακίσθηκε, κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία. Λίγο πριν από το θάνατό του, στις 20 Νοεμβρίου του 1900, ο Οσκαρ Ουάιλντ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως επιδείνωσε την κατάστασή του. Οι δύο επιστήμονες από το Κέηπ Τάουν εξήγησαν ότι θέλησαν να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του μεγάλου συγγραφέα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από το θάνατό του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.