4 χρόνια Care

4 χρόνια Care Καλώς ήρθατε στο Care, τέσσερα χρόνια μετά! Τα χρόνια περνάνε γρήγορα – αυτό είναι μια αλήθεια που τη γνωρίζουμε όλοι μας – για το Internet όμως ο χρόνος είναι ακόμα πιό καθοριστικός. Από την αρνητική ίσως πλευρά σε όσους βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το www σαν world wide wait… Από την άλλη πλευρά, οι πιό διορατικοί έβλεπαν στή ροή του χρόνου του Διεθνούς Διαδικτύου την κλεψύδρα που θα μετράει το χρόνο τον επόμενο αιώνα. 4 χρόνια πριν σαν σήμερα, με πυρετώδεις προετοιμασίες ‘όλοι εμείς που εργαζόμαστε για το Care’ κάναμε τις τελευταίες δοκιμές για να ανεβάσουμε τις πρώτες σελίδες του Care στον αέρα! Γύρω στα πενήντα άρθρα με θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς ήταν η αρχική του θεματολογία. Το ftp ήταν μια δύσκολη υπόθεση τότε. Για όσους θυμάστε καλύτερα τα ταχύτερα modems ήταν 14400, η Otenet εισέβαλε στην αγορά με το ‘μυθικό’ bandwidth των 2 Mbps, οι περισσότεροι τότε χρησιμοποιούσαν NetScape και τα ΜΜΕ έβλεπαν το Internet με συνεχώς αυξανόμενη περιέργεια, ενδιαφέρον κι όχι σπάνια καχυποψία…

4 χρόνια Care

“…Καλώς ήρθατε στο Care! Ολοι εμεις που εργαζόμαστε για το Care, ειδικοί από τον χώρο της Υγείας, των υπολογιστών και της interactive επικοινωνίας σας καλωσορίζουμε στο πρώτο Ελληνικό site online ιατρικής πληροφόρησης.

Ο στόχος μας είναι ένας ! Να παρέχουμε αξιόπιστες πληροφορίες, έξυπνες ιδέες και χρήσιμες προτάσεις σε ότι έχει να κάνει με την φροντίδα για καλύτερη ποιότητα ζωής. Φιλοδοξούμε να σας πληροφορούμε σε γλώσσα απλή και κατανοητή για όλα τα ιατρικά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο, καθώς και για κάθε νεώτερο επίτευγμα στο στίβο της έρευνας της σύγχρονης Ιατρικής…”

Αυτά σας λέγαμε από την πρώτη μέρα! Και θέλουμε να πιστεύουμε οτι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας.

Το ενδιαφέρον για πληροφόρηση σε θέματα υγείας ήταν σαφές από την πρώτη μέρα που το Care βγήκε στον αέρα. Η στήλη με τις ερωτήσεις των αναγνωστών ήταν (και παραμένει) από τις πλέον δημοφιλείς. Η δυνατότητα δυναμικής επικοινωνίας που παρέχει το Internet αποδεικνύεται κάτι πραγματικά καινούργιο και εξαιρετικά ελκυστικό.

Το Care κάνει τη δική του διαδρομή φιλοξενούμενο στον server της WebPower, στη συνέχεια στην Aquanet (τους δημιουργούς του Robby.gr), την Hellas On Line και σε λιγότερο από ένα χρόνο στεγάζεται σε δικό του server. Ετσι δημιουργείται ένα δυναμικό site βασισμένο σε database με ένα πρωτοπορειακό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για την εποχή του και πολλά άλλα δυναμικά στοιχεία, όπως μια από τις πρώτες mailing list στην Ελλάδα, τον θερμιδομετρητή του Care και τη δυναμική στήλη αλληλογραφίας.

4 χρόνια Care

2 χρόνια μετά, το Internet στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την έλευση των μεγάλων portals. Στις 10 Μαρτίου 2000 το Care συνεργάζεται με τη Flash Multimedia για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ελληνικού portal, του Flash.gr

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το Care σκοπεύει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στον τομέα της Υγείας στο Ελληνικό Internet. Με συστηματική προσπάθεια, μεράκι, αλλά κυρίως με συνέπεια στο αναγνωστικό μας κοινό, υλοποιήσαμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

– Καθημερινή ενημέρωση με νέα από το χώρο της Υγείας από την Ελλάδα και τον Κόσμο σε συνεργασία με ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνείς οργανισμούς.
– Εμπλουτισμός της θεματολογίας σε θέματα Υγείας, Διατροφής, Fitness και Ομορφιάς.
– Συνεντεύξεις από πρόσωπα από το χώρο της Υγείας επιστημονικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος.
– Δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής ‘Ιατρικής βιβλιοθήκης’ (Medical Reference Library) με πληροφορίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή, που μερικοί από τους τομείς που καλύπτει είναι: Το σώμα μας, Ασθένειες, Εξετάσεις & Φυσιολογικές τιμές, Φάρμακα, Οδοντιατρική, Υγεία Κατοικιδίων, Διαιτολόγια, Πρώτες βοήθειες, Ψυχολογία, Οικολογία, Εναλλακτική ιατρική
– Δημιουργία μιας online ηλεκτρονικής ‘κοινότητας’ με σκοπό την επικοινωνία σε θέματα υγείας, διατροφής, fitness και ομορφιάς.

4 χρόνια Care

Σήμερα το Care επισκέπτονται περί τους 8.000 αναγνώστες καθημερινά, διαβάζοντας 30 – 40.000 ιστοσελίδες. Περίπου 5.000 αναγνώστες έχουν επιλέξει να ενημερώνονται μέσα από το εβδομαδιαίο NewsLetter του Care. Το Care στεγάζεται σε ένα σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο και διαθέτει ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (web publishing) κατασκευασμένο ειδικά για να καλύπτει τις ανάγκες του.

4 χρόνια Care, λοιπόν, και, όπως την πρώτη μέρα, έτσι και σήμερα αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας επισκέπτεσθε καθημερινά. Από τότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει… Εκτός από ένα:

Στο Care η γνώμη σας μας ενδιαφέρει !

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση