Κλωνοποιημένο πρόβατο, έκθεμα σε μουσείο

Ενα κλωνοποιημένο πρόβατο, έγινε έκθεμα σε ένα μουσείο του Εδιμβούργου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ζώο, που ονομαζόταν Μόραγκ, χορηγήθηκε ως δωρεά από τους επιστήμονες που κατασκεύασαν την Ντόλλυ. Η Μόραγκ και η δίδυμη αδελφή της Μέγκαν κλωνοποιήθηκαν από εμβρυικά κύτταρα το 1995, από ερευνητές του Ινστιτούτου Roslin της Σκωτίας. Αυτό το επίτευγμα οδήγησε στη συνέχεια στη Ντόλλυ, το πρώτο θηλαστικό, που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο. Η Μόγκαν πέθανε από μία μόλυνση, στις αρχές του τρέχοντος έτους. Το μουσείο αποφάσισε να την παρουσιάζει ως έκθεμα, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα, της σύχρονης ιστορίας, στο τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης. Το σώμα του ζώου τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Royal Museum στο Εδινβούργο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του κ. Andrew Kitchener, διευθυντή του Εθνικού Μουσείου της Σκωτίας, υπάρχει η ελπίδα ότι Μόραγκ θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού και τόνισε ότι ‘Προφανώς χαιρόμαστε που έχουμε τη Μόραγκ στο μουσείο μας, καθώς προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κόσμο, που δεν περιμένει να δει κάτι ανάλογο.
Ο Δρ. Harry Griffin, του Ινστιτούτου του Roslin δήλωσε ότι η Μόραγκ δεν είναι το πρώτο πρόβατο, που κλωνοποιήθηκε, καθώς στη δεκαετία του 1980 είχαν δημιουργηθεί κάποια άλλα από κύτταρα, που είχαν ληφθεί απευθείας από έμβρυα. Αλλά δήλωσε ότι η Μόραγκ και η Μέγκαν ήταν τα πρώτα πρόβατα, τα οποία κλωνοποιήθηκαν από εμβρυικά κύτταρα, τα οποία είχαν καλλιεργηθεί για πολλούς μήνες σε εργαστήριο. Σημειωτέον ότι το Royal Museum έχει ως έκθεμα και μία τούφα από το μαλλί της Ντόλλυ. Η Ντόλλυ ήδη έχει φέρει στη ζωή έξι πρόβατα και όταν θα πεθάνει θα κάνει παρέα στη Μόραγκ, ως έκθεμα σε ένα από τα μουσεία της Σκωτίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση