ορθοσκόπηση | http://www.care.gr/post/1564/diaita-caveman | προλακτινη και θηλασμος | μηροκήλη συμπτώματα

Γονίδιο ενισχύει την τάση για παχυσαρκίαΗ τάση για παχυσαρκία επηρεάζεται από μία παραλλαγή ενός γονιδίου, το οποίο σχετίζεται επίσης και με την αρτηριακή πίεση. Η ανακάλυψη αυτή, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας (AHA), φαίνεται ικανή να οδηγήσει σε νέες προσεγγίσεις για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και της υπέρτασης. Το υπεύθυνο γονίδιο είναι το GNB3 825T, το οποίο ενοχοποιείται για την πρόκληση και των δύο ασθενειών. Οπως τόνισε ο καθηγητής Αχίμ Γκούτερσον του πανεπιστημίου του Εσσεν στη Γερμανία, η τάση για παχυσαρκία μπορεί να ενισχυθεί από ορισμένα γονίδια, που επηρεάζονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και συνήθειες.

Το ευχάριστο όμως είναι ότι η δράση αυτού του γονιδίου μπορεί να ανασταλλεί, εφόσον τα άτομα που το φέρουν ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Συγκεκριμένα, δύο ώρες φυσικής άσκησης εβδομαδιαίως ήταν αρκετές για τα άτομα που συμμετείχαν σε μελέτη, ώστε να σταματήσει η τάση τους για πάχος. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.291 υγιείς εθελοντές, με μέσο όρο ηλικίας τα 29,8 χρόνια, οι οποίοι είχαν αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο, γνωστό για την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση. Όπως πρόσθεσε ο κ. Αχίμ Γκούτερσον ‘Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της μελέτης μας είναι η μεγάλη επίδραση του γονιδίου στους λευκούς που κάνουν καθιστική ζωή και κυρίως σε εκείνους που διαθέτουν και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου, οι οποίοι, εάν δεν αθληθούν, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.