επικονδυλίτιδα αγκώνα | καταγμα colles | πονος στην βουβωνικη χωρα | hla b27 | παχυ εντερο | συχνουρία νυκτουρία

Παρέμβαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο InternetΥπάρχουν πάνω από 10.000 δικτυακοί τόποι, που παρέχουν πληροφορίες και υπηρεσίες υγείας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιλογή της ορθής πληροφόρησης από τους χρήστες του διαδικτύου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκοπεύει να βελτιώσει την ποιότητα αυτών των δικτυακών τόπων, προτείνοντας να υπάρχει στο domain name αυτών η κατάληξη ‘health’. Η κατάληξη αυτή, η οποία θα συνοδεύει και τις ήδη υπάρχουσες καταλήξεις ‘com’, ‘org’ θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας διεύθυνσης για όλους τους δικτυακούς τόπους, που ασχολούνται αποκλειστικά με τον τομέα της Υγείας, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να καλύπτουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας και ηθικής. Η Δρ. Joan Dzenowagis, μία από τα άτομα που συμμετείχαν στη δημιουργία της συγκεκριμένης πρότασης, δήλωσε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ‘Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι αναζητούν κάποια αξιόπιστα μέσα, που θα καθοδηγήσουν τον δρόμο τους, μέσα στη μαζική ιατρική πληροφόρηση που συχνά δίδεται και η οποία είναι ορισμένες φορές μπερδεμένη ή ακόμη και αντικρουόμενη’.

Τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να καλύπτονται από αυτούς τους δικτυακούς τόπους, προκειμένου να αποκτήσουν την κατάληξη ‘domain’ θα καθορισθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, τους ιατρικούς συλλόγους, τους συλλόγους των καταναλωτών, τις βιομηχανίες υγείας και άλλους φορείς. Σημειωτέον ότι ο διεθνής φορέας για την ονοματολογία των δικτυακών τόπων (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers -Icann) , ο οποίος δημιουργήθηκε το 1998, δηλώνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες ονομασίες, προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στη συνεχώς αυξανόμενη επέκταση του διαδικτύου. Ο διεθνής αυτός φορέας θα συνεδριάσει στο Λος Αντζελες αυτή την εβδομάδα ακριβώς για να εξετάσει ένα πλήθος προτάσεων σχετιικά με τις νέες ονοματολογίες, συμπεριλαμβάνομένης και αυτής της πρότασης που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.