παροδικος αλληθωρισμος | γενικος γιατρος διαγνωσης σκολικοιδιτιδας | αεροβια ασκηση | dikefalos mys

Εγκληματικότητα: Είναι θέμα γονιδίων;Η ανακάλυψη και σε δεύτερο χρόνο η επέμβαση στα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την εγκληματικότητα, είναι ένα σενάριο διόλου απίθανο για τους επιστήμονες, που πιστεύουν ότι τα γονίδια είναι υπεύθυνα για την εκδήλωση εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι επιστήμονες αυτοί είναι οπαδοί της ιατρικής αντίληψης της εγκληματικότητας και την αποδίδει κατά 95% σε κληρονομικούς λόγους με το περιβάλλον να παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Μια αντίληψη διαμετρικά αντίθετη με αυτή που υποστηρίζει ότι το 95% αυτών των συμπεριφορών οφείλεται στις κοινωνικές συνθήκες.

Οι παραπάνω προβλέψεις και απόψεις συζητήθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Αντεγκληματική πολιτική – Διεπιστημονικότητα – Δικαιώματα του ανθρώπου», που διοργανώθηκε από το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και την Διεθνή Εταιρεία Εγκληματολογίας. Οπως τόνισε ο καθηγητής κ. Α. Μαγγανάς, μέχρι να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της εγκληματικότητας, απαιτείται διεπιστημονική προσέγγιση, καθώς καμία θεωρία δεν φαίνεται να διαφωτίζει από μόνη της, τους παράγοντες εκείνους που οδηγούν στο έγκλημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.