Παρέμβαση Σημίτη για την Υγεία

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και κύριο εισηγητή τον υπουργό υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, ξεκινά σήμερα στην Θεσσαλονίκη η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία και την Πρόνοια. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης, που θα γίνουν στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, θα αρχίσουν στις 11:15 το πρωί με χαιρετισμό του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Κώστα Μαμέλη. Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης αλλά και της πρώτης Ενότητας, που περιλαμβάνουν τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Υγείας, θα κηρύξει ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος σύμφωνα με τα αναμενόμενα θα δώσει το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων και επιλογών.

Την κυβερνητική πολιτική στο σύνολο της θα παρουσιάσει στην εισήγηση του ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Αλέκος Παπαδόπουλος, που θα διαδεχθεί τον πρωθυπουργό στο βήμα. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων, η παρουσίαση της εισήγησης της οργανωτικής Επιτροπής από το Στέφανο Μανίκα, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και η παρέμβαση από τον Γραμματέα του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, Λουκά Αποστολίδη. Στις 2, μετά το μεσημέρι, θα αρχίσουν οι εισηγήσεις της δεύτερης Ενότητας, που έχουν τίτλο «Σύγχρονο Πολιτικό Κράτος και Πολιτικές Υγείας». Πρώτος θα μιλήσει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Φαρμάκης και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι φορέων, σύνεδροι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπακωνσταντίνου.
Στις 6:30 το απόγευμα θα αρχίσει το τρίτο μέρος των εργασιών της πρώτης μέρας, που έχει τον τίτλο «Σύγχρονες Πολιτικές Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας», με κεντρικό εισηγητή τον υφυπουργό Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρη Θάνο.
Οι εργασίες της δεύτερης μέρας (Σάββατο) θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί με εισήγηση της υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας, Χριστίνας Σπυράκη και θα συνεχιστούν με την παρουσίαση θέσεων και εισηγήσεων από προέδρους Νοσοκομείων, φορέων και συνέδρων.
Στις 3, μετά το μεσημέρι, θα δευτερολογήσει ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης θα κωδικοποιήσει ο κ. Σκανδαλίδης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση