Η φτώχεια αυξάνει τα θύματα του AIDS στη Ρουμανία

Η αύξηση των θανάτων από τον ιό του AIDS στη Ρουμανία, οφείλεται στην αδυναμία συνέχισης της θεραπευτικής αγωγής των ασθενών για λόγους καθαρά οικονομικούς. Τις τραγικές αυτές ανακοινώσεις έκανε ο σύλλογος φορέων και ασθενών του AIDS (UNOPA). Η πρόεδρος του UNOPA, κ. Λουτσία Στίρμπου, δήλωσε ότι ’Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο αριθμός των θανάτων ανάμεσα στους ασθενείς είναι κατά 15% μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τετραμήνων της χρονιάς, σε σχέση με την ίδια περίοδο του έτους 1999’, προσθέτοντας ότι δυστυχώς τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στη Μολδαβία, γιατί η πλειοψηφία των ασθενών έχει να υποβληθεί σε θεραπεία από τον Ιανουάριο, εξαιτίας του κόστους της μηνιαίας θεραπείας, που ανέρχεται στα 1.200 δολάρια, ποσό υπερβολικά μεγάλο για τις οικογένειες των ασθενών, που οι περισσότερες ανήκουν σε χαμηλές κοινωνικοοικονομικές τάξεις.
Τα περισσότερα νοσοκομεία της Ρουμανίας και ο πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής εναντίον του AIDS, Δρ. Αντριαν Στρείνου-Τσέρσελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι η κατάσταση των ασθενών, που δεν ακολουθούν τη θεραπεία τους είναι δραματική. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία περίπου 6.300 περιπτώσεις ΑIDS έχουν καταγραφεί στη Ρουμανία από το 1990, από τις οποίες οι 5.426 είναι παιδιά, ενώ πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση