πανοραμικη δοντιων πωσ γινεται | ορθοστατικη πιεση | καρκινος στοματος | παρωνυχίδα αντιμετωπιση

Η φτώχεια αυξάνει τα θύματα του AIDS στη Ρουμανία



Η αύξηση των θανάτων από τον ιό του AIDS στη Ρουμανία, οφείλεται στην αδυναμία συνέχισης της θεραπευτικής αγωγής των ασθενών για λόγους καθαρά οικονομικούς. Τις τραγικές αυτές ανακοινώσεις έκανε ο σύλλογος φορέων και ασθενών του AIDS (UNOPA). Η πρόεδρος του UNOPA, κ. Λουτσία Στίρμπου, δήλωσε ότι ’Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο αριθμός των θανάτων ανάμεσα στους ασθενείς είναι κατά 15% μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τετραμήνων της χρονιάς, σε σχέση με την ίδια περίοδο του έτους 1999’, προσθέτοντας ότι δυστυχώς τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στη Μολδαβία, γιατί η πλειοψηφία των ασθενών έχει να υποβληθεί σε θεραπεία από τον Ιανουάριο, εξαιτίας του κόστους της μηνιαίας θεραπείας, που ανέρχεται στα 1.200 δολάρια, ποσό υπερβολικά μεγάλο για τις οικογένειες των ασθενών, που οι περισσότερες ανήκουν σε χαμηλές κοινωνικοοικονομικές τάξεις.
Τα περισσότερα νοσοκομεία της Ρουμανίας και ο πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής εναντίον του AIDS, Δρ. Αντριαν Στρείνου-Τσέρσελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι η κατάσταση των ασθενών, που δεν ακολουθούν τη θεραπεία τους είναι δραματική. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία περίπου 6.300 περιπτώσεις ΑIDS έχουν καταγραφεί στη Ρουμανία από το 1990, από τις οποίες οι 5.426 είναι παιδιά, ενώ πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.